Forside » Hundetips og -tricks » Er du hundeforælder eller “bare” hundeejer? Lyt til podcast-afsnit om relationen mellem hund og ejer

Er du hundeforælder eller “bare” hundeejer? Lyt til podcast-afsnit om relationen mellem hund og ejer

Vuffeli hundeblog

Som førstegangs hundeejer har man en masse forventninger til livet med hvalp og til den relation, man skal have til sin hund. Hvordan skal man håndtere det, når det ikke går helt som forventet? Lyt til afsnit 3 af podcasten Helt i hundene, hvor der bliver sat ord på de tunge tanker, der kan opstå, når en hvalp flytter ind. 

Det er ikke for sjov, at hundehvalpe har så store, søde øjne. Når du kigger hvalpen dybt i øjnene, danner du nemlig præcis de samme hormoner, som når du kigger et spædbarn i øjnene. Oxytocinen – der også bliver kaldt krammehormonet – er med til at skabe det stærke bånd, der opstår mellem dig og din hund.

Men ligesom med børn, kan man som hundeforældre også opleve en masse overvældende følelser, der ikke altid er positive. Psykologiske fænomener som Puppy blues eller Post puppy depression refererer begge til de svære følelser som skuffelse, utilstrækkelighed, sorg og afmagt, der kan opstå i kølvandet på hvalpe-lykken, når det hårde arbejde med opdragelse og hvalpens udvikling til uregerlig teenager skrider frem. 

Podcaster og journalist Kristine Kjær, oplevede en pærevælling af følelser, efter hun fik havaneseren Bobby ind i sit liv. Lykken over at have en hvalp i hjemmet, blev til tider aflyst af uenigheder med kæresten over hundeopdragelsen, samt frustrationer over Bobbys separationsangst. 

Kristine oplevede også, at Bobbys ankomst gav anledning til en masse store spørgsmål – hvor meget skal hendes liv sættes på “pause” for at tage sig af ham? Og er det “bare” en hund – eller skal man se ham som en meget tæt del af familien ligesom et barn?

I afsnit 3 af podcastserien “Helt i hundene” bliver Kristine endnu klogere på relationen mellem hunde og mennesker sammen med Charlotte Glintborg, der er lektor i psykologi og hundeadfærdsrådgiver. 

Lyt til afsnittet, hvor du plejer at høre dine podcasts. 

Lyt på Apple Music
Lyt på Spotify

Få råd og vejledning hos Vuffeli 
Når livet med hvalp bliver rigtig udfordrende, står Vuffeli også klar til at hjælpe. Som hvalpeejer hos Vuffeli får du tilknyttet din helt egen hvalperådgiver, der altid sidder klar ved telefonen til en snak om stort og småt. Ingen problemer eller spørgsmål er for små.

Du kan komme i kontakt med en af Vuffelis hvalperådgiver på kontakt@vuffeli.dk eller tlf. 52 22 95 96.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *