Forside » Hundetips og -tricks » 5 gode aktiviteter til dig og din hund på en regnvejrsdag

5 gode aktiviteter til dig og din hund på en regnvejrsdag

hund og ejer kigger på hinandenVuffeli hundeblog

Når det danske vejr rigtig folder sig ud, kan det være svært overkommeligt at få sin firbenede ven med ud på de daglige gåture. Men frygt ej, her er masser af inspiration til gode, sjove og nyttige aktiviteter, I kan lave sammen i stedet. Læs med.

Din hund har brug for stimulering 

Den regnfulde gåtur bliver ofte kortere og mindre sjov og stimulerende for hunden sammenlignet med den gåtur, hvor solen skinner fra en skyfri himmel. Den våde og mørke vinter i Danmark betyder, at vi kan komme til at prioritere vores egen bekvemmelighed over vores hundes velvære

Vind et års forbrug af foder
Alt du skal gøre er at tilmelde dig vores nyhedsbrev, og så er du automatisk med i lodtrækningen om 1 års forbrug af foder!

Men for få gåture med hunden, og for lidt stimulering, kan resultere i rastløshed og adfærdsproblemer. Det er derfor vigtigt, at ens hund bliver aktiveret – også selvom det regner, blæser eller sner.

Uanset om du går lange ture med din hund i alt slags vejr eller ej, så er denne læsning vigtig. Jeg har snakket med rigtig mange hundeejere, som er frustrerede og uforstående overfor, at deres hund løber på væggene derhjemme – selv efter, at de har været ude. Mit svar hver eneste gang er, at du skal huske, at din hund er super intelligent og gerne vil arbejde. 

Læs også: Hvor meget motion skal en hund have?

Den vil gerne bruge sit hoved, og den vil gerne gøre det sammen med dig. Mental stimulering er altså lige så vigtigt som fysisk stimulering for din hunds velvære – og det er der desværre mange, der negligerer. 

Heldigvis er der masser af forskellige måder at aktivere sin hund på, som både er sjove og nyttige for både den og for dig. Læs med nedenfor.

Hvad kan jeg lave med min hund, når det regner?

1. Brug tid på pelspleje

En regnvejrsdag er en rigtig god mulighed for at give din hund en omgang pleje af hud, hår og negle eller andet, der trænger til opmærksomhed. Der er ikke altid tid til at give pelsen en grundig tur med børsten i den travle hverdag. 

Derfor kan en regnvejrsdag give dig mulighed for at sætte dig ned med din hund og give den en kærlig omgang pleje og omsorg på en anden måde, end når i går tur eller leger sammen.

Pleje er en meget intim ting mellem dig og din hund, som kan styrke båndet mellem jer. Hunden lader sig nemlig tjekke på alle de mest sensitive steder på dens krop, som eksempelvis ørene, mellem poterne, tænderne eller halen. 

Dette vil give din hund en meget intens opmærksomhed fra dig og samtidigt stimulere dens hjerne. Det kan være en udfordrende opgave for hunden at sidde stille og lade sig introducere til nye spændende redskaber og øvelser i forbindelse med plejen. 

Husk altid at gøre pleje sjovt og respektfuldt, så din hund kan føle sig tryg. 

2. Træn lydighed med din hund

Lydighedstræning er en af de mest effektive måder at få udløst din hunds energi på. 

Træning af både nye og gamle kommandoer og øvelser kræver fokus, koncentration og hukommelse fra din hunds side. Dette vil være med til at gøre den træt, få den til at føle sig nyttig og give dig mulighed for at give den ros, når den gør noget rigtigt. 

Læs også: Derfor er hundetræning så vigtigt

Hundetræning kan lige så fint foregå indendørs som udendørs. Træning med en klikker er en super god måde at lære din hund at bruge sit hoved med minimal forvirring i signalerne fra dig. Du kan læse mere i vores artikel om hundetræning.

En veltrænet og træt hund er en glad hund, og jo mere du arbejder på at præcisere kommunikationen mellem du og din hund, jo færre misforståelser og uhensigtsmæssig opførsel vil der være. Derfor er denne tid super godt givet ud. 

3. Underhold din hund med sjove lege

De fleste hunde vil efter en lang dag egentlig bare gerne bruge tid med dig.

Interaktiv leg indendørs så som tovtrækning, apportering, “hvor er godbidden,?” eller gemmeleg, kan være super godt til at få energien drænet samt give hund og ejer noget kvalitetstid sammen indendørs. 

Husk dog, at legen altid skal leges på din opfordring og ikke din hunds, specielt når du er indendørs, så din hund ikke ender med at tro, at den må rende helt overglad rundt i hjemmet, lige når den har lyst. 

Interaktivt legetøj kan også være en god ide, som kræver lidt mindre af dig. Der findes efterhånden alverdens puslespil, foderbolde og automatisk godbidsdispensere, som din hund kan lære at betjene og dermed kan holde sig beskæftiget med i flere timer. 

4. Giv din hund “et arbejde”

Der er mange ting, du kan gøre i hjemmet, som du kan træne din hund til at hjælpe dig med. 

Du kan for eksempel få din hund til at hente ting til dig eller få den til at gå rundt med en spand, mens du samler legetøj i den. Der er ingen grænser for, hvad din hund kan lære, hvis du giver dig tid til at kommunikere med den – og tid har man ofte masser af på en kedelig og grå regnvejrsdag.

Lad hunden finde ting, lad den komme med det, lad den hoppe op på ting og ned igen, lad den holde balancen og søge efter eller arbejde for sin mad eller eventuelt søge efter dig og dine børn. Vær kreativ, og gør det sjovt for din hund at løse de opgaver, som du stiller den. 

5. Lad din hund lege med andre hunde

Social interaktion og leg med andre hunde er også en super god måde at få drænet dagens ophobede energi på. 

Lav en legeaftale med en bekendts hund eller en fra hundeparken, som står i samme situation som dig, og som skal have aktiveret sin hund på en positiv måde. 

Når hunde leger, skal de både bruge deres sociale kompetencer til at læse hinandens lyde, lugte og kropssprog, og de bruger samtidig fysisk energi på at wrestle med hinanden og jagte hinanden rundt. Det kan varmt anbefales at holde øje med hundene, når de leger indendørs, og øve sig i at få deres opmærksomhed et par gange under legen, så man undgår, at det bliver for vildt, når der kun er et begrænset areal til rådighed.

Findes der dovne hunde? 

Nogle hunde er mere krævende end andre, men alle hunde har gavn af at bruge deres hoved. I naturen ville de selv skulle regne ud, hvordan de kunne skaffe mad, hvor de skulle opholde sig, og hvordan de kunne holde styr på flokken. Den slags er der i dag ikke meget af i den moderne hunds liv, hvor maden bliver serveret, og alt er trygt og rart.  

Mens nogle hunde er meget udadreagerende og løber rastløs rundt, når de mangler noget at lave, kan andre gå ind i sig selv og blive komplet passive. Dette bliver ofte misforstået, som om at de er dovne eller bare slet ikke gider at lave noget, men det er simpelthen ikke rigtigt. 

Mange hunde er blot ekstremt tilpasningsdygtige, og deres passivitet betyder egentlig bare, at de har givet op og tilpasset sig den givne situation. 

Hos udadreagerende hunde vil man typisk se, at de jager deres egen hale, hopper op ad folk, ødelægger deres legetøj eller bliver meget opmærksomme på lyde og udendørs aktivitet, som de kan gø af eller holde øje med. Dette er simpelthen bare et forsøg på at underholde sig selv, når de keder sig.

Læs også: Sådan får du din hund sikkert igennem vinteren

Exit mobile version