Forside » Hundetips og -tricks » Guide: 81 populære hundeskove i Københavns omegn og Nordsjælland

Guide: 81 populære hundeskove i Københavns omegn og Nordsjælland

Vuffeli hundeblog

Har du og din firbenede ven lyst til at gå på opdagelse i nyt hundevenligt terræn? Læs med, og find inspiration til en tur i en af de 564 hundeskove og hundeparker i Danmark.

Hvad er en hundeskov egentlig?

En hundeskov er et større eller mindre område, hvor hunde må løbe uden snor. Det er gratis at færdes i hundeskovene, og de er åbne alle døgnets timer.

Mange af hundeparkerne har også faciliterer for både to-og firbenede. Det kan være vand, bænke og træningsfaciliteter som eksempelvis agilitybane.

Nogle hundeskove og hundeparker er indhegnede, andre er ikke. Nogle hundeparker har også særlige indhegnede områder, der er dedikeret til mindre hunde eller hvalpe. Her er der derfor gode chancer for at finde en legekammerat på samme størrelse og lære og lege i trygge rammer. Der er skiltning, der viser hvilke hunde områderne er forbeholdt.

Sådan er du gæst i hundeskovene

Der findes over 550 hundeskove i Danmark. 248 af dem er Naturstyrelsens, resten ejes af kommuner eller private skovejere. Reglerne i hundeskovene varierer afhængig af skovejeren, og derfor er det vigtigt at orientere sig i reglerne for den enkelte hundeskov.

Selvom der er fri leg i hundeskovene, så er det vigtigt at være opmærksom på at begå sig sikkert og vise hensyn til andre i skoven. Det gælder både andre gæster, naturen og skovens vilde dyr. Aflæs hundenes signaler, og hold tæt kontakt til din egen hund.

Færdsel i hundeskovene er betinget af, at man har fuldt herredømme over sin hund. Det vil sige, at man skal kunne kalde sin hund til sig. Hvis ikke man har kontrol over sin hund, må man vente med at slippe den fri i hundeskove og hundeparker.

Tip:
Følg med i Hundehuset, på Facebook. Her kan du hente gode tips og tricks, deltage i konkurrencer og dele livet som hundeejer. Du kan besøge Hundehuset her.

Hundestrande

Reglerne for hunde på stranden varierer fra strand til strand. Fra d. 1. april-30. september skal hunde være i snor på de danske strande. Fra d. 1. oktober-30. marts må hunde derimod færdes uden at være i snor – hvis ikke der er skiltet med andet.

Der er dog en række strande, hvor hunde er velkomne uden snor året rundt. De kaldes hundestrande, og her må hundene løbe frit rundt.

Ligesom i hundeskovene er det en forudsætning, at man kan kalde sin hund til sig, og at den ikke er til gene for andre.

Læs også: Studie: Hundeejere lever sundere og længere

81 populære hundeskove i Region Hovedstaden:

Populære hundeskove og hundeparker i København

Københavns kommune

Frederiksberg kommune

Populære hundeskove i Københavns omegn

Albertslund kommune

Ballerup kommune

Brøndby kommune

Gentofte kommune

Gladsaxe kommune

Glostrup kommune

Herlev kommune

Hvidovre kommune

Høje-Taastrup kommune

Ishøj kommune

Lyngby-Taarbæk kommune

Vallensbæk kommune

Læs også: Hvor meget motion skal hvalpen og den voksne hund have?

Populære hundeskove i Nordsjælland

Allerød kommune

Egedal kommune

Fredensborg kommune

Frederikssund kommune

Furesø kommune

Gribskov kommune

Halsnæs kommune

Helsingør kommune

Hillerød kommune

Hørsholm kommune

Rudersdal kommune

Tip:
Download appen “Godusty”. Her får du adgang til en oversigt over alle hundeparker, hundevenlige steder, og du kan finde nye legevenner i nærheden af dig. App’en er gratis. Download den her

Læs også: Min hund trækker i snoren, hvad gør jeg?

Exit mobile version