Forside » Hundetips og -tricks » 8 gode råd: Sådan rejser du med din hund i udlandet

8 gode råd: Sådan rejser du med din hund i udlandet

hvordan rejser man med sin hund?Vuffeli hundeblog

Hunden er menneskets bedste ven, og selvfølgelig vil du gerne have din bedste ven med ud at rejse!

Hunden er ofte en helt naturlig del af familien, og hvis du gerne vil undgå at efterlade din “vuffer” derhjemme, får du her et par gode råd til, hvordan du rejser med din hund.

1. Vær bevidst om, hvad det kræver at rejse med hund

Først og fremmest er det vigtigt, at du overvejer, hvad det kræver at rejse med en hund. Der er nemlig mange ting, du skal tage højde for, for at det bliver en god oplevelse for både dig og din hund.

Husk frem for alt, at du ikke kun må tage hunden med for din egen skyld. Overvej altid, om det vil være bedre for din hund at blive hjemme hos familie, venner eller i en hundepension.

2. Sæt dig ind i reglerne

Der gælder særskilte regler for hunde, alt efter hvor du rejser hen. Er det indenfor Danmarks grænser, er der ikke så meget at undersøge – udover om du eksempelvis må have hunden med i sommerhus, på hotel eller lignende.

Skal du rejse til udlandet, så undersøg hundepas, rejseomstændigheder og lovgivning.

Husk hundepas

Hvis du skal rejse med din hund indenfor EU, så skal du havde udstedt et hundepas fra din dyrlæge. Passet hedder et EU-selskabsdyrspas og indeholder blandt andet informationer om vaccinationsdatoer, behandlingshistorik og ID-mærke. Du kan derfor ikke tage din hund med til udlandet, før den har et hundepas.

3. Sørg for, at din hund har de rette vaccinationer – heriblandt rabies vaccine

Så snart du rejser uden for Danmark, er det i EU lovpligtigt, at din hund har en vaccination mod rabies. Hunden skal være vaccineret mod rabies senest 21 dage før afrejse. Rabies vaccinen noteres i hundepasset og er gyldig i tre år.

Alt efter hvor du rejser hen, kan der være andre krav til vaccinationer. De europæiske lande har nemlig forskellige regler angående medbragte hunde – nogle af dem forlanger eksempelvis, at hunden har fået ormekur. Sørg derfor for, at din hund har alle relevante og lovpligtige vaccinationer, så den er sikker og beskyttet under hele turen, og så den ikke risikerer at bære smitte med sig på sin vej.

Læs også: Skal din hund vaccineres?

4. Sikker og bekvem transport af hunden

Det kan være en uvandt og ubekvem oplevelse for hunden at være under langvarig transport. Uanset om I er til vands, til lands eller i luften, er det vigtigt at hunden transporteres forsvarligt. Reglerne for transport af hunde varierer fra land til land, og kravene til en godkendt transportkasse er derfor forskellige.

Væn eventuelt hunden til sin transportkasse i god tid, og sørg altid for at hunden har adgang til frisk vand.

HUSK:
Det er også en god idé at undersøge, om din hundeforsikring gør sig gældende netop der, hvor I skal hen.

Læs med nedenfor, hvis du skal rejse til udlandet med din hund og ønsker specifik vejledning omkring jeres næste rejsedestination. Denne guide forholder sig til, når man som hundejer tager sin hund med på ferie, hvilket også kaldes en ikke-kommerciel flytning. Andre betingelser kan gælde, hvis du eksempelvis ikke selv ledsager din hund under rejsen, hvis din hund skal sælges eller bortadopteres eller deltage i en udstilling eller konkurrence i udlandet.

5. Skal du rejse med hund til Sverige?

Hvis turen går til Sverige, så er der et par vigtige regler fra Fødevarestyrelsen, som dig og din firbenede rejsemakker skal overholde. Læs med her:

Regler og krav opdateres løbende, så hold dig orienteret via de svenske myndigheder, så du er sikker på, at du kan få din hund med ind i Sverige. Du kan læse Jordbruksverkets rejsevejledning i fuld længde på engelsk her.

6. Skal du rejse med hund til Norge?

Hvis dig og din hund skal til Norge sammen, så vær opmærksom på følgende regler fra Fødevarestyrelsen:

Enkelte hunderacer er desuden ulovlige at medbringe i Norge. Forbudte hunderacer i Norge tæller:

Læs også: Kender du de forbudte hunderacer i Danmark?

7. Skal du rejse med hund til Tyskland?

Hvis dig og din hund skal til rejse til Tyskland sammen, så vær opmærksom på følgende regler fra Fødevarestyrelsen:

8. Skal du rejse med hund til Spanien?

Hvis dig og din hund skal sammen til Spanien, så vær opmærksom på følgende regler fra Fødevarestyrelsen:

Selvom din hund lever op til kravene, så vær opmærksom på, at der kan forekomme lokale infektionssygdomme, som din hund kan risikere at blive smittet med.

Læs også: Leishmania hos hunde: Årsager og behandling

HUSK:
Du kan læse mere om de gældende regler i hvert enkelt land på Fødevarestyrelsens hjemmeside ved at klikke her.

Exit mobile version