Forside » Hundeadfærd » Kender du din hunds kropssprog? Her er 5 vigtige signaler

Kender du din hunds kropssprog? Her er 5 vigtige signaler

mops kigger op og schæfer liggerVuffeli hundeblog

Fordi hunde ikke kan tale vores sprog, er det vigtigt, at vi som mennesker tillærer os en forståelse af, hvad de prøver at kommunikere med deres kropssprog og deres lyde, når de befinder sig i forskellige situationer. 

Selvom hunde ikke taler vores sprog, så kommunikerer de faktisk med os hele tiden. Hvis ikke vi som ejere får sat os ind i hundens kropssprog, så kan der let ske misforståelser, hvor vi enten ikke opfanger eller fejlfortolker de signaler, som vores hund sender til os.

Hunde kommunikerer med mere end 100 signaler, som du som ejer skal forsøge at forstå, hvis du vil prøve på kunne læse din hunds tanker. Dette komplekse sprog af kropssignaler fortæller os nemlig, hvordan hunden har det, hvad den tænker, føler og hvor dens fokus ligger i et givent øjeblik.

Ligesom vi som mennesker bruger vores kropssprog, både bevidst og ubevidst, gør vores hunde det samme. Og ligesom at vores kommunikation bliver påvirket af vores omgivelser, gør vores hundes det samme. Hvis det er koldt eller larmende, eller der dufter kraftigt af et eller andet, vil det udgøre støj, der påvirker den kommunikation, vores hund sender os og tillige den kommunikation, vi har mulighed for at sende til den. 

Forståelse for selve kommunikationen og de faktorer, der påvirker den, er derfor helt essentielt for at forstå hvorfor din hund opfører sig som den gør.

Her kommer 5 hyppige signaler, som hunden blandt andet udtrykker ved følgende 28 reaktioner:

5 signaler du skal forstå ud fra din hunds kropssprog

1. Afslappet og rolig

2. Eftergivenhed

Læs også: Kærlighed på fire ben: Sådan ved du, om din hund elsker dig

3. Stress

4. Ubehag og usikkerhed

Læs også: Hvorfor knurrer min hund?

5. Nysgerrighed og fokus

Dette var en kort og meget simplificeret introduktion til hundes kropssprog, som jeg håber kan hjælpe dig med at udvide forståelsen for nogle få signaler, man kan komme ud for når man kommunikerer med en hund. 

Der er mange scenarier, hvor en logrende hale kan betyde at hunden er nervøs, glad, aggressiv eller afslappet, så det er ikke underligt at nogle mennesker bliver forvirrede og læser sproget forkert. Hvis du har en hund, så brug tiden til at studere hvordan, den ser ud når den er træt, glad, utryg, fokuseret, irriteret eller andet. Det er ikke nemt at lære et nyt sprog, men jeg lover, at du vil få en fornyet forståelse og respekt for din hund, og den for dig, hvis du lærer at læse, hvad den prøver at fortælle dig, ligesom den dagligt prøver at lure, hvad du fortæller den. 

Exit mobile version