Når du bestiller hundefoder fra Vuffeli, har vi brug for nogle essentielle informationer om din hund. Herefter kan vi sammensætte en foderblanding og udarbejde en unik foderplan, der er tilpasset netop din hunds behov.
Her kommer din hunds idealvægt ind i billedet. Men hvad er egentlig din hunds idealvægt, og hvordan finder du frem til den? Læs med.
Læs også: Er din hund overvægtig?
Hvordan finder jeg ud af, om min hund har en ideel vægt?
Vuffeli får hver dag henvendelser fra bekymrede hundeejere, der er i tvivl om, hvorvidt deres hund er for tyk eller tynd. Det kan være vanskeligt at bedømme, om ens hund er under-, ideal- eller overvægtig på grund af dens pels. Men det kan også skyldes, at hver enkelt races idealvægt kan svinge meget. En hurtig søgning på nettet kan oplyse, at en fuldvoksen labrador kan svinge mellem 29 og 36 kilo – og det er netop her, tvivlen hos de fleste hundeejere opstår. For hvordan kan man konkret finde ud af, om ens hund netop vejer, hvad den skal?
En god måde, hvorpå du kan finde ud af, om din hund er idealvægtig, er ved at bruge dine hænder til at mærke på din hund.
TIP:
Hunden ligner ofte sin forældre, og din hunds mor og far er derfor en god indikator på, hvad din hunds idealvægt er. Det er en god idé at tage kontakt til sin hunds opdrætter, der kan give nærmere oplysninger om dette.
Disse 4 steder på din hund kan indikere, om den vejer, hvad den skal:
1. Brystkassen
Start med at mærke på din hunds brystkasse, og føl med flad hånd efter ribbenene på siden af din hund. Når du mærker, er det yderst vigtigt, at du bruger en flad hånd – bruger du fingerspidserne, vil du nemlig næsten altid kunne mærke hundens ribben. Her er det ideelt, at du tydeligt kan mærke ribbenene.
2. Ryggen
Nu bevæger vi os op til ryggen på din hund – nærmere bestemt selve ryghvirvlen. Her skal du kunne mærke hver enkelt ryghvirvel tydeligt.
3. Maven
Maven er i dette tilfælde det punkt på siden af hunden, hvor ribbenene slutter. Dette punkt skal være det smalleste sted på hunden. Du kan undersøge dette ved at kigge på hunden ovenfra og samtidig holde eventuel pels tæt ind til hundens krop. Her skal du kunne se taljen gå indad, indtil hundens hofter starter, hvor det derefter vil gå ud igen.
4. Haleroden
En sidste indikator er haleroden. Haleroden er der, hvor halen har sin begyndelse på hunden. Hvis du forsigtigt føler på haleroden med dine fingerspidser, vil du tydeligt kunne mærke, om der er deponeret fedt omkring haleroden. Det skal der ikke være. Selve haleroden skal du kunne mærke tydeligt.
HUSK:
En idealvægtig hund ser ofte mager ud i manges øjne. Størstedelen af Danmarks hunde er overvægtige, og man er derfor ikke vant til at se en hund, der rent faktisk vejer, det den skal.
Hunde og vægttab: Hvad gør jeg, hvis min hund er for tyk?
Hvis du nu kan konstatere, at din hund har fået en godbid for meget igennem årene, så vil vi hos Vuffeli rigtig gerne hjælpe din hund af med de ekstra kilo på sidebenene. Er du i tvivl om det mindste, kan du altid få en hyggelig og uformel samtale med en af vores dygtige fodereksperter, der kan vejlede og svare på dine spørgsmål vedrørende overvægt og hundefoder.
Det er påvist, at op til 59% af alle hunde i Danmark lider af en form for overvægt. Det kan derfor hurtigt slås fast, at overvægt er et kæmpe problem, som mange hunde og hundeejere kæmper med hver dag.
Overvægt kan resultere i alvorlige følgesygdomme, som kan forringe din hunds livskvalitet. Typiske følgesygdomme på overvægt inkluderer:
- Kræft
- Hjerteproblemer
- Gigtproblemer
- Pelsproblemer
Med så stor en andel overvægtige hunde er det som hundeejer vigtigt at være opmærksom på sin hunds vægt. Derigennem kan man hjælpe sin hund til et dejligt, sundt og ubesværet hundeliv. Vuffeli har derfor også udviklet velsmagende slankefoder til den madglade hund, der godt kunne tabe et kilo eller to. Vi tilbyder en gratis prøvepakke.