Forside » Hunderacer » Har du allergi overfor hunde? Her er de allergivenlige hunderacer

Har du allergi overfor hunde? Her er de allergivenlige hunderacer

pige med allergivenlig hund der ikke fælderVuffeli hundeblog

Er du en af dem, som får allergiske reaktioner, hvis dagen bliver tilbragt med en firbenet ven? Heldigvis er der hjælp at hente. Læs med i denne guide, og få gode råd til allergivenlige hunde. Og find ud af hvilken hunderace, der er det bedste match for dig med kæledyrsallergi.

Symptomer på hundeallergi

De typiske symptomer på allergi overfor hunde kan minde om høfeber og nældefeber. Bliver du irriteret i hals, næse og øjne, eller har du tendens til udslæt og kløe, hvis du har været tæt på en hund, kan det tyde på, at du har allergi overfor hunde.

Vi mennesker kan reagere på forskellige former for protein, der blandt andet findes i hundens hud og pels.

TIP:
Du kan du blive priktestet for hundeallergi hos din læge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan tåle hunde. Testen kan påvise, om du er allergisk overfor hunde og andre pelsdyr.

Hvad er en allergivenlig hund?

Ordet allergivenlig er faktisk en smule misvisende og kan fortolkes på flere måder. Mange er af den forståelse, at man kan være fuldstændig fri for allergiske reaktioner, selvom man er i nærheden af en allergivenlig hund. Det er desværre ikke sandt. Der findes ikke en hunderace, der ikke producerer allergifremkaldende proteiner. En allergivenlig hund kan godt fremkalde en allergisk reaktion – men chancen er meget mindre. Og det er på grund af mængden af allergifremkaldende stoffer.

Nogle hunde spreder langt færre allergifremkaldende stoffer – også kaldet allergener – end andre hunde. Allergenerne kommer fra hundens hud, syt og urin. Jo mere en hund fælder, jo mere skæl afgiver den, og det er med til at sprede allergener. Mange allergivenlige hunde har derfor ingen underuld og fælder minimalt.

Allergivenlige hunderacer

Her er 11 populære hunderacer, der kan betegnes som allergivenlige.

Små allergivenlige hunderacer (1-10 kg)

Mellemstore allergivenlige hunderacer (11-25 kg)

Store allergivenlige hunderacer (25 kg og derover)

Husk, at dette er ikke en udtømmende liste, og der findes flere allergivenlige hunderacer, der i Danmark bliver mere og mere populære.

Læs også: Hvilke hunderace passer til dig?

Gode råd til dig med hund og pelsdyrallergi

Allergi kommer ikke kun an på hunderacen, men også på både dig og din hunds adfærd.

Fri for allergi

Allergi kan udvikle sig over tid. Nogle oplever for eksempel, at deres allergi forsvinder eller forværres med tiden.

Selv hvis din firbenede ven er allergivenlig, og du følger de gode råd, er der desværre ingen garanti for, at du kan blive foruden en allergisk reaktion.

Heldigvis findes der medicin og behandlinger, der kan lindre symptomerne på allergi.

Exit mobile version