Forside » Hunderacer » Kender du de forbudte hunderacer i Danmark ifølge hundeloven?

Kender du de forbudte hunderacer i Danmark ifølge hundeloven?

Vuffeli hundeblog

Der findes en masse forskellige hunderacer verden over. Men ifølge hundeloven er det ikke alle hunderacer, som er lovlige i Danmark. Læs med.

Hundeloven fastsætter regler for indgreb over for hunde, og den regulerer det ansvar, som følger med livet som hundeejer. Det gælder blandt andet krav om ansvarsforsikring, regler om dyrevelfærd, strejfende hunde og hunde, der forvolder skade.

Derudover indeholder hundeloven et forbud mod specifikke hunderacer. Siden 10. juli 2020 har 13 hunderacer været ulovlige i Danmark. Det vil sige, at disse hunderacer, og krydsninger deraf, ikke må blive overdraget, importeret til eller avlet på i Danmark. Listen over forbudte hunderacer er ikke den samme i Danmark som andre steder i verden. Regler angående hunde varierer meget fra land til land. Derfor er der nogle hunderacer, som kan findes andre steder i verden, men ikke i Danmark.

Vind et års forbrug af foder
Alt du skal gøre er at tilmelde dig vores nyhedsbrev, og så er du automatisk med i lodtrækningen om 1 års forbrug af foder!

De 13 ulovlige hunderacer i Danmark

  1. Pitbull terrier
  2. Tosa inu
  3. Amerikansk staffordshire terrier
  4. Fila brasileiro
  5. Dogo argentino
  6. Amerikansk bulldog
  7. Boerboel
  8. Kangal
  9. Centralasiatisk ovtcharka
  10. Kaukasisk ovtcharka
  11. Sydrussisk ovtcharka
  12. Tornjak
  13. Sarplaninac

Disse 13 hunderacer, og krydsninger heraf, må ifølge hundeloven ikke befinde sig i Danmark. Men der er et par undtagelser.

Det gælder blandt andet, hvis man ejede en af de forbudte hunderacer inden forbuddet. En overgangsordning tillader nemlig hunde, der er erhvervet inden d. 17. marts 2010, at blive hos deres familie, men de må ikke sælges eller gives bort til andre. Overgangsordningen omfatter dog ikke pittbull terrier og tosa uni, som har været forbudte i Danmark siden 1991. Der er opsat regler for, hvordan de ulovlige hunderacer må færdes i det offentlige.

En anden undtagelse gælder hunde, som blot rejser gennem Danmark for at nå frem til et andet land. De har tilladelse til at være i transit under særlige omstændigheder.

Du kan læse meget mere om hundeloven på fødevarestyrelsens hjemmeside her.

Læs også: Derfor er hundetræning så vigtigt

Exit mobile version