Forside » Landingpages » 3 nemme måder at pleje din hunds tænder på

3 nemme måder at pleje din hunds tænder på

hund kigger til sidenVuffeli hundeblog

Overraskende mange hunde i Danmark går rundt med betændelse eller sygdom i munden. Det er derfor vigtigt, at du jævnligt sørger for at pleje og passer din hunds tænder, så I både kan bekæmpe og forebygge bakterieophobning, betændelse og sygdom.

Hvis du ikke passer din hunds tænder

Dårlig ånde er ofte et sikkert tegn på, at din hunds tænder trænger til mere omsorg. Den dårlige lugt kan nemlig skyldes bakterier i hundens mundhule, der afgiver svovlholdige luftarter, som altså resulterer i den dårlige ånde.

Udover dårlig ånde kan en dårlig mundhygiejne blandt andet afføde:

  • Plak
  • Tandsten
  • Bylder
  • Tandkødsbetændelse
  • Paradentose

TIP
Tjek nemt din hund mund for tandkødsbetændelse. Løft op i hundens mule, og læg mærke til tandkødsranden, hvor tandkød og tand mødes. Tandkødsranden må ikke være meget rød eller hævet.

Der findes dog forskellige metoder, hvorpå man kan komme disse lidelser til livs. Vuffeli har her samlet tre af de bedste og nemmeste måder at holde din hunds mund flot, sund og bakteriefri på.

1. Børst tænder på din hund

Den mest effektive måde at pleje og passe din hunds tænder på er helt lavpraktisk at finde tandbørsten frem og begynde at børste.

Se videoen med dyrlægen Søren, som var et smut forbi Vuffeli for at fortælle om kunsten i at børste tænder på vores firbenede venner.

Som dyrlæge Søren fortæller, kræver det ikke særlig meget at børste tænder på sin hund.

Det eneste du behøver er en almindelig tandbørste, der passer til din hunds størrelse og noget lækkert at børste tænderne i. Det kan være alt fra leverpostej til torskerogn til andre gode sager. Det vigtigste er, at du får børstet godt rundt i munden på din hund.

Tandbørstning er klart den mest effektive løsning til at pleje og passe din hunds tænder og tandkød, og er regnet for at være den bedste måde at forebygge de nævnte lidelser ved dårlig mundhygiejne hos din hund.

Så ønsker du resultater, så vil Vuffeli anbefale, at tandbørstning bliver en ny ugentlige tradition i hundehjemmet.

2. Giv din hund et tyggeben

Tyggeben er generelt en god ting at give til sin hund. Når hunden tygger på benet, vil det samtidig rense og pleje hundens tænder, ved at fjerne plak på overfladen af tænderne.

Dog skal det understreges, at et tyggeben isoleret set ikke er nok til at forebygge og bekæmpe tandproblemer hos din hund. Et tyggeben vil gavne, og vil naturligvis også gøre en forskel, men det vil først afgive brugbare resultater, når du både giver din hund et tyggeben, samt forholder dig til de to andre punkter i denne artikel.

3. Den rigtige pillestørrelse

Rigtig mange hunde sluger deres foderpiller og bruger derfor ikke deres tænder, når de spiser.

Den rigtige pillestørrelse kan hjælpe mod dannelsen af plak på overfladen af tænderne. En passende pillestørrelse skal i denne sammenhæng forstås som en pille, der ikke blot bliver slugt, men i højere grad bliver knast og tygget på. Dog vil en større pillestørrelse, ligesom med tyggebenet, isoleret set ikke være tilstrækkeligt til at holde plak og tandsten væk.

Af den grund vil Vuffeli stadig anbefale, at man finder tandbørsten frem, hvis man ønsker det bedste resultat, og betragte den rigtige pillestørrelse samt tyggebenet, som værende et godt supplement til at opnå dette.

På baggrund af essentiel information på din hund, tilbyder Vuffeli at sende kvalitetsfoder til jeres hoveddør med netop den pillestørrelse, der passer på din hunds tænder og generelle behov.

Tryk på linket, følg guiden, og få tilsendt en gratis prøvepakke til din hund!

BESTIL EN PRØVEPAKKE

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *