Forside » Landingpages » 4 steder på din hund, der kan afsløre overvægt

4 steder på din hund, der kan afsløre overvægt

hunds profilVuffeli hundeblog

Vidste du, at overvægt hos hunde er en af de største helbreds- og livskvalitetsnedsættende udfordringer for danske hundeejere? Samtidigt er det også en af de mest undervurderede helbredsparametre at holde øje med hos sin hund. 

Ifølge et studie fra Københavns Universitet, lider én ud af fem danske familiehunde af overvægt, mens 26% er let overvægtige. Dette er selvfølgelig med til at forkorte hundens liv, samt at man reducerer dens livskvalitet. 

Vind et års forbrug af foder
Alt du skal gøre er at tilmelde dig vores nyhedsbrev, og så er du automatisk med i lodtrækningen om 1 års forbrug af foder!

Resultatet af at størstedelen af Danmarks hunde er overvægtige er derfor, at man ikke er vant til at se en hund, der rent faktisk vejer, hvad den skal. En normalvægtig hund ser af den gund ofte mager ud i manges øjne. 

Derfor er det svært at se, om din hund er normalvægtig

Det kan være vanskeligt at bedømme om ens hund er under-, ideal- eller overvægtig. Dels kan det skyldes hundens fyldige pels, at det kan være svært at bedømme.  

Dels kan det også skyldes, at hver enkelt races idealvægt kan svinge rigtig meget. En hurtig søgning på nettet kan oplyse at en fuldvoksen Labrador kan svinge mellem 29 og 36 kilo, og det er netop her, at tvivlen hos de fleste hundeejere opstår. 

Kan ens labradors ideelvægt så svinge næsten syv kilo, og stadig veje hvad den skal? Svaret er selvfølgelig nej, da hver enkelt hund er forskellig. Dog findes der samlet set fire steder på din hund, hvor du selv kan mærke, om din hund har for meget på sidebenene eller ej, som Vuffeli har samlet i artiklen.

Følg guiden: Disse 4 steder afslører, om din hund vejer, hvad den skal

1. Brystkassen 

Start med at mærke på brystkassen på siden af din hund.  Føl efter ribbenene. Når du mærker, er det vigtigt, at du bruger en flad hånd. Bruger du fingerspidserne, vil du næsten altid kunne mærke hundens ribben. Med flad hånd skal du kunne mærke ribbenene tydeligt. 

2. Ryggen

Nu bevæger vi os op til din hunds ryg, nærmere bestemt op til ryghvirvelen, der løber midt på hundens ryg. Her skal du på en idealvægtig hund kunne mærke hver enkelt ryghvirvel tydeligt.  

3. Maven

Maven er i dette tilfælde det punkt på siden af hunden, hvor ribbenene slutter. Dette punkt skal være det smalleste sted på hunden, som du kan se, ved at kigge på hunden ovenfra, og samtidig holde eventuel pels ind til hundens krop. Her skal du kunne se taljen gå indad indtil hundens hofte starter, hvor det derefter vil gå ud igen.

4. Haleroden

En sidste indikator er haleroden. Haleroden er hvor halen har sin begyndelse på hunden. Du vil tydeligt mærke, hvis du forsigtigt mærker med dine fingerspidser, om der er deponeret fedt omkring haleroden. Det skal der ikke. Selve haleroden skal du kunne mærkes tydeligt. 

Løsningen på overvægt?

Hvis du kan konstatere, at din hund er overvægtig vil løsningen både indeholde fysisk aktivering og en ændring i spisevanerne. 

Vuffeli står naturligvis klar både med et slankefoder af høj kvalitet samt vejledning fra vores foder- og ernæringseksperter. 

Følg linket, indtast informationerne om din hund, og få en gratis prøvepakke!

BESTIL EN PRØVEPAKKE

Ellers kan du se videoen med Natasha, der forklarer, hvordan Vuffeli kan hjælpe din hund med at blive lettere på vægten.

Exit mobile version