Forside » Landingpages » 5 trin der får din kræsne hund til at spise

5 trin der får din kræsne hund til at spise

fransk bulldog spiser af hundeskålenVuffeli hundeblog

Hvis din hund er kræsen, skal du først og fremmest vide, at det ikke er et helbredsproblem, men et adfærdsproblem. Husk derfor, at hvis du har den mindste mistanke om, at din hund er syg, bør du straks tage kontakt til din dyrlæge. 

Der er heldigvis meget, som du kan gøre for at vende din hund af med dens kræsenhed. Blandt andet skal du sørge for, at det er dig, som kontrollerer din hunds måltider, og ikke mindst være bevidst om, at du ikke forkæler din hund med for mange godbidder under selve forløbet.

1. Modstå hundeøjnene

Trin 1 er uden tvivl det vigtigste trin af de 5 – men samtidig også det sværeste. Du skal modstå din hunds store øjne, der tungt, og nærmest sørgmodigt, hviler på dig, imens du spiser din aftensmad. Særligt i den første periode, er det vigtigt, at du holder igen med godbidder og fodring med madrester.

Det er der hovedsageligt to årsager til.

  1. Fodring med godbidder og madrester er ofte den direkte årsag til, at kræsenhed opstår hos hunde, fordi de får smag for noget, der er er mere interessant end deres hundefoder – og ja, det er også helt forståeligt, da vores mad både dufter og smager af mere end hundens tørfoder. 
  2. Rester og lækkerier bliver ofte brugt af mange hundeejere, som en salgs kompensation for alt det tørfoder, som hunden ikke har spist i løbet af dagen – og ja, det er et mønster, din hund meget hurtigt regner ud. 

Uden at man direkte har lagt mærke til det, så har hunden lært sin ejer, hvad den gider at spise, og hvad den ikke gider at spise. Med andre ord så har hunden lært sin ejer, at hvis den undlader at spise foderet i skålen, så får den lige præcis det, den gerne vil have.

Så altså, kig den anden vej, og modstå hundeøjnene!

2. Giv hunden mad, efter du har spist

Først spiser du din aftensmad, og bagefter får din hund mad i skålen. 

Grunden til at dette skridt har stor betydning er, at det henvender sig direkte til hundens instinkter. Hunde er af natur et flokdyr, hvilket vil sige, at de trives med én leder.

Det betyder dog også, at hvis den første udnævnte leder, det vil sige dig som hundejere, ikke lever op til sin rolle i flokken, tager hunden med glæde over og udnævner sig selv til leder.

En af de nemmeste måder at vippe denne magtbalance tilbage til din halvdel er ved at tage lederrollen under fodring. Betragt derfor dette trin som et gratis point til dig i den evige konkurrence om at blive leder af flokken.

Vis, at du er lederen ved at spise først.

3. Lad hunden arbejde for føden

Trin 3 handler om at give foderet værdi.

Jo mere hunden skal arbejde for føden, jo mere føler den, at foderet er noget, der er værd at spise og interessere sig for.

Når det er madtid for hunden, vil det derfor være en god ide at sætte foderet foran din hund, og så få den til at sætte sig ned, så den forholder sig roligt, indtil skålen bliver fyldt op.

Efter du har stillet skålen foran hunden, uanset om den spiser eller ej, så forlad derefter rummet stille og roligt, så den ikke føler sig overvåget eller presset.

Hvis hunden omvendt befinder sig i et andet rum, mens foderskålen bliver fyldt, og hunden har vished om, at foderet altid er til rådighed, så er chancen for, at den pludselig begynder at spise sit foder ikke særlig stor.

4. Fjern madskålen efter 25 – 30 minutter

Målet med trin 4 er at få hundens instinktive motivation, for at spise, tilbage.

Fra naturens side, har der altid været konkurrence omkring mad i en hundeflok. Det starter lige så snart hvalpen bliver født og instinktivt kæmper sig op til deres mor for dige. I naturen fortsætter dette hos voksne hunde, da føden aldrig står til rådighed 24 timer i døgnet – hvor madskålen hos familiehunden omvendt altid er fyldt og tilgængelig.

Dog kan dette aspekt overføres til familiehunden ved at hælde foder op i skålen, lade det stå i 25 – 30 minutter, og derefter fjerne skålen uanset, om der er blevet spist noget eller ej. 

På den måde vil hunden langsomt forstå, at der kun er mad to til tre gange om gangen, og hvis den ønsker mad, så er det bare med at holde sig til. 

Husk på, at hunde kan gå meget længere end mennesker uden at spise, så der er derfor ingen grund til bekymring, hvis din hund ikke spiser i nogle dage.

5. Hav is i maven

Trin 5 handler om tålmodighed.

Nu er der ikke andet tilbage end at have tålmodighed og vente på, at din hund skifter den uhensigtsmæssige vane ud.

For at overvinde din hunds kræsenhed, skal du altså være mere stædig end den.

Repetér artiklens ovenstående trin, indtil din hund har forstået, hvornår den skal spise, og hvem der sætter agendaen, og husk at være konsekvent.

Kunne din hund tænke sig at prøve et hundefoder af høj kvalitet, som dertil også smager og dufter godt? Følg linket, indtast informationerne på din hund, og få en gratis prøvepakke!

BESTIL EN PRØVEPAKKE

Exit mobile version