Forside » Hundetips og -tricks » Sådan skaber du de bedste madvaner for din unghund

Sådan skaber du de bedste madvaner for din unghund

Vuffeli hundeblog

I takt med at din hund vokser sig stor og stærk ændres dens madbehov- og vaner sig. Lyt til podcasten Helt i hundene og få svar på, hvordan du sørger for de bedste madrutiner til din hund – også selvom den (måske) er småtspisende. 

En labrador spiser hvad som helst. Og pudler er vist meget kræsne. Der er mange fortællinger i hundeverdenen, men det er langtfra alle, der holder stik. Selv de mest madglade hunde kan nemlig vende på en tallerken, når det kommer til appetiten. Særligt når de går fra at være små hvalpe til unghunde. 

Der sker rigtig meget i både krop og hoved, når hunde bliver teenagere. Derfor er det ikke unormalt, at de i perioder enten er meget mere eller mindre madglade, end de plejer.

Det kan give en del anledning til hovedkløen for hundemor- og/eller far, fordi; er det ikke ekstra vigtigt, at ens unghund får nok at spise, når nu den stadig vokser?

Lige præcis de bekymringer har podcaster og journalist, Kristine Kjær, oplevet. Hendes havaneser, Bobby var den mest madglade fra sit kuld, men det ændrede sig, lige så snart han flyttede hjemmefra. 

Faste rutiner er nøglen til madsucces 

I podcasten Helt i hundene har Kristine i afsnittet Unghundens kostpyramide: Om overgangen fra hvalpe- til voksenfoder, interviewet Sofie Jacobsen. Til dagligt arbejder Sofie hos Vuffeli som ernærings- og adfærdsrådgiver, og i sommers blev hun officielt færdiguddannet som cand. scient i Animal Science.

Hun oplever ofte, at mange hundeejere kontakter hende, fordi de er i tvivl om deres hund får nok mad og får dækket deres ernæringsmæssige behov:

“Vi mennesker har en tendens til at putte vores egne behov ned over vores hunde. Derfor skal vi huske på, at hvis man har en sund og rask hund, så kan der godt gå et par dage uden at spise. Det vigtigste man selv kan gøre er at skabe nogle klare foderrutiner. Det trivedes alle hunde bedst med”, fortæller Sofie.

Lyt til podcasten og hør alt om den bedste foderrutine. Sidder du stadig inde med spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os på kontakt@vuffeli.dk. Sofie og resten af teamet hos Vuffeli sidder klar til at hjælpe dig. 

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *