Forside » Hundehelbred » Hvorfor slikker min hund sine poter?

Hvorfor slikker min hund sine poter?

Hvorfor slikker min hund sine poter? og fransk bulldogVuffeli hundeblog

Er du en af de mange skønne hundeejere, som oplever, at din hund hele tiden slikker på sine poter? Hvis ja, så læs med her.

Hunde slikker deres poter for at gøre dem rene, hvis de klør, er irriteret eller er smertefulde.

Når hunden gentagende gange slikker på dens poter, udvikler det sig hurtigt til frustration – både hos hunden og hos ejeren. Dog kan dette i mange tilfælde være en simpel udfordring at overkomme, når man endelig finder ud af, hvad årsagen til irritationen skyldes

Normalt bruger hunden flere minutter om dagen på at vaske sig selv, hvor netop det at slikke dens poter er en naturlig del af dens adfærd. Hvis hunden omvendt får en overdrevet tendens til at slikke og bide i og omkring sine poter, er det sandsynligvis et tegn på, at der er noget galt. 

Oplever du endvidere følgende symptomer, som er listet herunder, tyder alt på, at du skal tage affære og hjælpe din hunde med at komme problemet til livs.

Symptomer du skal være opmærksom på, hvis din hund slikker sine poter ud over det normale

Lider din hund af en eller flere af ovenstående symptomer, er det nu tid til at finde årsagen til disse symptomer. At finde årsagen til, at din hund slikker sine poter, kan være en svær og frustrerende opgave for mange. Der kan være flere årsager, men ofte kan det skyldes:

Fremmedlegeme eller insektbid i poten

Din hund har muligvis trådt på noget, der kan forårsage smerte og irritation i poten, eller den kan også være blevet bidt af et insekt.

Det er vigtigt at få udelukket, at din hund skulle have fået en genstand i foden, som kan sidde og genere den. Hvis din hund kun slikker på én af sine poter, kan det tyde på, at den har fået en torn, splint, et stykke glasskår eller et andet fremmedlegeme i poten, som sidder og irriterer den, og som kan skabe infektion.

Dernæst kan du undersøge, om din hund har fået lopper, da loppebid også kan medvirke til en øget kløen. For at udelukke dette kan man tilkøbe sig en loppekur samt en tættekam til sin hund.

Læs også: Sådan gør du: Fjern en tæge eller flåt på din hund

Svampeinfektion

Svampe- og bakterieinfektion kan også medvirke til en øget irritation i poterne, og det kan skyldes flere årsager.

Generelt kan våde og fugtige poter medvirke til en øget vækst af bakterie og svampe, som vil forårsage kløen.  Dette kan skyldes vådt vejr, salt på vejene eller en allergisk reaktion.

Læs også: Er din hund syg?

Derudover kan fejlernæring af din hund også medvirke til en øget vækst af gærsvampe. Tit kan slikken af poterne gå væk ved at sikre sig en ordentlig foderblanding med et korrekt næringsindhold

Derfor er det også essentielt at have en foderblanding af høj kvalitet, med korrekt afstemt forhold mellem næringsstofferne, herunder protein, fedt og kulhydrat samt vitaminer og mineraler, som er til fordel for din hunds sundhed. 

Allergi

En typisk årsag til, at din hund slikker på sine poter, samt de bliver røde, kan skyldes en allergisk reaktion fra foderet eller fra dens omgivelser. Der kan være mange årsager til, at din hund viser allergiske reaktioner, men det skyldes ofte loppeallergi, foderallergi eller miljøallergi. 

Læs også: Har din hund allergi?

Hvad kan du som ejer gøre?

Exit mobile version