Forside » Hundehelbred » Hvorfor kaster min hund op? Læs de 5 hyppigste grunde her

Hvorfor kaster min hund op? Læs de 5 hyppigste grunde her

golden retriever ligger med tæppe påVuffeli hundeblog

I denne guide præsenterer vi kort og præcist, hvad der kan fremprovokere opkast hos din hund. Læs med, og bliv klogere på årsager og symptomer og få gode råd til behandling.

5 grunde til at din hund kaster op

I nogle tilfælde er det nødvendigt at tage kontakt til en dyrlæge. I andre tilfælde kan du selv komme problemet til livs.

Her er fem grunde til, at din hund kan have fået det dårligt og derfor har kastet op.

1. Din hund reagerer negativt på sin mad

Hvis din hund har spist for hurtigt eller fået noget, den ikke havde godt af, kan det godt ske, at den kaster op. Du har garanteret også selv prøvet at få noget mad, der nødvendigvis ikke var giftigt, men som din krop havde svært ved at tage imod

Læs også: Dårlig mave hos hunde

Nogle hunde har også tendens til at få ondt i maven, hvis de springer deres morgenmåltid over. Det kan blandt andet resultere i, at de får kvalme og kaster op.

Det kan også være, at din hund kaster op, fordi den har fået en ny foderblanding, som dens mave ikke har nået at vænne sig til.

Læs også: Disse fødevarer tåler din hund ikke

2. Din hund er syg 

Opkast kan også skyldes sygdom. Det behøver ikke at være alvorligt, men i nogle tilfælde kan det være tegn på helbredsproblemer, der kræver behandling, eller akut dyrlægehjælp.

For at finde ud af om din hund er syg, er det bedste råd altid at konsultere en dyrlæge. Din dyrlæge kan hjælpe med at vurdere, hvad der er galt.

Dyrlægen vil typisk spørge ind til din hunds adfærd og andre omstændigheder, som kan være afgørende for dens sundhed. Det er derfor en god idé at overveje følgende spørgsmål, så du kan hjælpe dyrlægen med at stille en passende diagnose:

TIP
Hvis din hund kaster op eller har diarré, er det vigtigt, at du giver den masser af vand, ellers kan den risikere at blive dehydreret.

3. Din hund har spist noget, den ikke kan tåle

En af de mest udbredte årsager til at hunde kaster op er, at de har spist noget giftigt. Hunden kaster op for at rense maven, og det er en rigtig vigtig funktion, når den har sat tænderne i noget, den ikke kan tåle.

Det kan nemlig være svært at vide, præcist hvad vores firbenede venner sætter tænderne i, når de løber rundt i skovbunden, eller vi vender blikket væk bare et øjeblik under gåturen.

For at undgå at din hund spiser noget giftigt, er det vigtigt, at du stiller alt det, den ikke kan tåle, uden for dens rækkevidde. Dette gælder ikke kun madvarer, men eksempelvis også husholdningsprodukter og anden skrap kemi. Et andet vigtigt punkt er ting, som din hund kunne finde på at tygge i stykker og sluge. Det kan nemlig resultere i, at der ender fremmedlegemer i dens krop, som den ikke selv kan nedbryde.

En madglad hund kan let blive fristet til at springe op på køkkenbordet for at spise den pakke pålægschokolade, du ikke stillede ind i køleskabet, inden du gik hjemmefra. Og en nysgerrig hvalp, kan også sagtens finde på at stikke snuden i rengøringsspanden. Derfor er det vigtigt, at være særlig opmærksom på de giftige sager.

Læs også: Hvilke fødevarer er skadelige for hunde?

Husk
Hvis du oplever at din hund er afkræftet, virker til at have ondt i maven, ikke vil lege eller gå tur, som den plejer, har diarré eller forstoppelse, så kontakt din dyrlæge.

4. Din hund har spist græs 

Hvis der er hvidt skum i opkasten, så kan det tyde på, at din hund har spist græs. 

Det er ikke unormalt, at hunde spiser græs, og det er nødvendigvis heller ikke usundt for dem.

Nogle af er den optik, at hunde kan finde på at spise græs for at provokere opkast, hvis der er noget i deres mave, der generer dem. Det er dog ikke alle hunde der kaster op efter at have spist græs

Læs også: Derfor spiser din hund græs

5. Din hund er køresyg

Hvis I har været ude og køre, og din hund har kastet op under køreturen eller umiddelbart efter, så er det typisk tegn på køresyge. Nogle hunde får nemlig kvalme eller træng til at kaste op, når de bliver transporteret. Hvis du selv har prøvet at være svimmel efter en tur i bilen, så ved du lige nøjagtigt, hvordan din hund har haft det.

Læs også: Tips til at undgå at din hund bliver køresyg i bilen

Hvis du har en hvalp, så vær ekstra opmærksom på din dens signaler under køreturen. Unge hunde har nemlig større tendens til at blive køresyge. Det skyldes, at de ikke er fuldt udvoksede, og at deres balance derfor ikke er så god, som de voksne hundes. Det kan være årsagen til, at de er tilbøjeligt til at føle sig svimle, når de sidder i bilen.

Hvis hunden piver, savler meget, eller slikker sig meget om munden, kan det være et tegn på, at den er ved at blive køresyg. Det kan være en god idé at stoppe bilen, inden uheldet er ude, og at gå en tur i den friske luft, inden man fortsætter igen. Et andet godt tip er at åbne vinduerne i bilen, så din hund kan få frisk luft, og at sørge for at den kan kigge ud af vinduet.

Konsultér din dyrlæge, hvis problemet er alvorligt.

Hvornår skal du søge hjælp?

Mistænker du, at din hund er syg, virker svag og uoplagt eller udviser andre symptomer på helbredsproblemer, er det en god idé at søge dyrlægehjælp

Er der blod i din hunds opkast, eller kaster den op flere gange om dagen eller over en længere periode, så er det også vigtigt, at du henvender dig ved din dyrlæge.

Exit mobile version