Forside » Hundehelbred » Hvorfor spiser min hund græs? – Årsager og gode råd

Hvorfor spiser min hund græs? – Årsager og gode råd

hund i græsVuffeli hundeblog

Mange hundeejere oplever, at deres hunde spiser græs. Har du længe undret dig over, hvorfor din hund spiser græs, og om det egentlig er farligt? Læs med.

Der er mange forskellige meninger og holdninger til, hvorfor hunde egentlig spiser græs. Vi har samlet dem her for at give jer et overblik over de mulige årsager og teorier om emnet. Dog kan vi allerede nu afsløre, at der ikke er én specifik forklaring på, hvorfor hunde spiser græs.

Vuffeli hundeblog

Græs, opkast og dårlig mave

Mange hundeejere er af den opfattelse, at deres hunde spiser græs, fordi det hjælper mod dårlig mave. Denne teori bygger på, at mange har oplevet, at deres hunde har spist græs og efterfølgende har kastet op, hostet eller spyttet det ud igen. Der er dog ingen videnskabelig evidens for, at denne teori er holdbar, og det er stadigvæk et område, der bliver studeret nærmere.

Læs også: Hvorfor kaster min hund op?

Spiser hunde græs på grund af græssets indhold? 

En anden potentiel grund til, at hunde spiser græs, kan spores tilbage til hundenes forfædre ulvene. Det ligger altså muligvis i hundens evolutionære gener at spise græs.

Ulve viser sig at have et relativt stort indhold af plantemateriale i deres maver og afføring. Men hvorfor er dette tilfældet? Når ulve fortærer et nedlagt bytte, spiser de alt fra dyret inklusive knogler, hud, hår, og hvad det nedlagte dyr ellers har i maven. I mavesækken på det nedlagte dyr er der en stor mængde plantemateriale – heriblandt græs.

Mange vil sikkert undre sig over, hvorfor ulven ikke udelukkende spiser kødet og fedtet fra sit bytte, nu når ulven er carnivore (det vil sige kødæder). Men dette findes der en god forklaring på. Græs indeholder nemlig fibre, som har rigtig mange positive effekter for både fordøjelsen samt bekæmpelsen af parasitter og uønskede bakterier. Derfor kan et af svarene på, hvorfor hunden spiser græs, netop være, at den vil være sikker på, at den får sit behov for fibre dækket optimalt.

Andre har overvejet, om hunden spiser græs, fordi den ikke får sit næringsbehov dækket, men litteraturen viser, at hunde også vil spise græs, selvom de får en balanceret diæt. Derfor er der intet, der tyder på, at hunden spiser græs, fordi den ikke får sit næringsbehov dækket.

Smagen af græs

En sidste teori er, at hunde glædeligt spiser græs, fordi de simpelthen kan lide smagen af det – og de synes, at det er sjovt at tygge på.

Der er altså mange teorier om, hvorfor hunden spiser græs, men der er ingen konkret forklaring på det. Generelt vurderes der, at det ligger i hundes natur at spise græs, og det er en helt normal adfærd.

golden i græssetVuffeli hundeblog

Min hund spiser græs hele tiden – kan det være farligt?

Der er umiddelbart intet farligt i, at din hund spiser græs, hvis den er vant til det. Så hvis din hund altid har spist græs, har du intet at være bekymret for. Du skal først begynde at undre dig, hvis din hund ændrer adfærd og pludselig spiser betydeligt mere græs, end den plejer.

Min hund spiser græs og brækker sig?

Hvis din hund ikke har været vant til at spise græs, og den pludselig begynder at kaste meget op, anbefaler vi at holde ekstra øje med hunden. En sådan adfærd kan være et tegn på, at der er noget, der generer den i mave- og tarmsystemet. Hvis din hund fortsat bliver ved med at kaste op eller føle sig utilpas, er det vigtigt at opsøge en dyrlæge.

hund i græssetVuffeli hundeblog

Giftfrit grønt – naturligvis

Der er intet skadeligt i selve græsset, men det vigtigt at være opmærksom på, at græsset ikke er behandlet med gødning eller pesticider, da det kan udgøre en fare for din hund. Hvis du er usikker på, om græsset er behandlet, anbefaler vi at holde hunde væk fra græsset. Dermed risikerer du ikke, at en firbenet ven sætter tænderne i noget giftigt.

Læs også: Sådan ved du, om din hund er syg

Er du i tvivl om, hvorvidt det er i orden, at din hund spiser græs, er du velkommen til at kontakte Vuffeli. Så vil vi hjælpe med at vurdere, om det er en del af dens naturlige adfærd, eller om du har noget at være bekymret for.

3 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *