Forside » Hundetips og -tricks » Forhudsbetændelse og kernevacciner: Kom med til dyrlægens unghunde-konsultation

Forhudsbetændelse og kernevacciner: Kom med til dyrlægens unghunde-konsultation

Vuffeli hundeblog

Når din hund bliver 1 år, skal den have et grundigt tjek hos dyrlægen. Kom med ind til dyrlægens bord, når unghunden Bobby gennemgår et sundhedstjek fra tænder til poter. 

Teenage-tiden hos hunde kan for mange opleves som en lidt tumultarisk tid. For overgangen fra hvalp til unghund byder på en hel del fysiske og mentale forandringer hos hunden, der er vigtige at få tjekket hos dyrlægen.

Podcaster og journalist, Kristine Kjær, står bag podcasten Helt i hundene. I sidste afsnit af sæson 2, tager hun Bobby med til hans 1 års tjek hos dyrlægen. Det er dyrlæge Søren Pejstrup, som du måske husker fra sæson 1, der gennemgår Bobbys tjek og giver ham de nødvendige vacciner. 

Start de sunde gode hundevaner for unghunden 

Søren Pejstrup har en række ting, han altid gennemgår, når han får en unghund til sundhedstjek. I podcasten kan du høre undersøge og give gode råd omkring: 

  • Tænder og tandrens 
  • God ørehygiejne 
  • Symmetri i kroppen 
  • Pelspleje
  • Adfærd alene og sammen med andre hunde 
  • Sunde testikler og forhud 

En af Sørens aller vigtigste råd er, at man skal være konsekvent med at træne de gode vaner med sin unghund. Særligt er tandhygiejnen vigtig for at sikre et langt og godt hundeliv: 

“Man kan starte tandbørstetræningen med bare at kilde knurhårene, så de vender sig til det. Men det er altafgørende, at man sørger for at holde tænderne rene, så hunden undgår paradentose og andre infektioner senere i livet”, fortæller Søren Pejstrup. 

Til slut taler Kristine og Søren endnu engang om, hvorvidt Bobby skal kastreres eller ej – et dilemma mange hundeejere kan nikke genkendende til. Sørg altid for at have en god dialog med din dyrlæge omkring din hunds sundhed og behov.

Lyt til afsnittet Forhudsbetændelse og kernevacciner: Kom med til dyrlægens unghunde-konsultation, hvor du plejer at lytte til dine podcasts.

Lyt på Apple Music
Lyt på Spotify

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *