Forside » Hunderacer » Kender du de forbudte hunderacer i Danmark ifølge hundeloven?

Kender du de forbudte hunderacer i Danmark ifølge hundeloven?

Vuffeli hundeblog

Der findes en masse forskellige hunderacer verden over. Men ifølge hundeloven er det ikke alle hunderacer, som er lovlige i Danmark. Læs med.

Hundeloven fastsætter regler for indgreb over for hunde, og den regulerer det ansvar, som følger med livet som hundeejer. Det gælder blandt andet krav om ansvarsforsikring, regler om dyrevelfærd, strejfende hunde og hunde, der forvolder skade.

Derudover indeholder hundeloven et forbud mod specifikke hunderacer. Siden 10. juli 2020 har 13 hunderacer været ulovlige i Danmark. Det vil sige, at disse hunderacer, og krydsninger deraf, ikke må blive overdraget, importeret til eller avlet på i Danmark. Listen over forbudte hunderacer er ikke den samme i Danmark som andre steder i verden. Regler angående hunde varierer meget fra land til land. Derfor er der nogle hunderacer, som kan findes andre steder i verden, men ikke i Danmark.

hund ligger hjemme på et tæppe under bordetVuffeli hundeblog

De 13 ulovlige hunderacer i Danmark

 1. Pitbull terrier
 2. Tosa inu
 3. Amerikansk staffordshire terrier
 4. Fila brasileiro
 5. Dogo argentino
 6. Amerikansk bulldog
 7. Boerboel
 8. Kangal
 9. Centralasiatisk ovtcharka
 10. Kaukasisk ovtcharka
 11. Sydrussisk ovtcharka
 12. Tornjak
 13. Sarplaninac

Disse 13 hunderacer, og krydsninger heraf, må ifølge hundeloven ikke befinde sig i Danmark. Men der er et par undtagelser.

Det gælder blandt andet, hvis man ejede en af de forbudte hunderacer inden forbuddet. En overgangsordning tillader nemlig hunde, der er erhvervet inden d. 17. marts 2010, at blive hos deres familie, men de må ikke sælges eller gives bort til andre. Overgangsordningen omfatter dog ikke pittbull terrier og tosa uni, som har været forbudte i Danmark siden 1991. Der er opsat regler for, hvordan de ulovlige hunderacer må færdes i det offentlige.

En anden undtagelse gælder hunde, som blot rejser gennem Danmark for at nå frem til et andet land. De har tilladelse til at være i transit under særlige omstændigheder.

Du kan læse meget mere om hundeloven på fødevarestyrelsens hjemmeside her.

Læs også: Derfor er hundetræning så vigtigt

0 Shares:
1 kommentarer
 1. Hej Jes

  Tak for din kommentar og for at dele din mening med os. Hos Vuffeli er vi enige med dig i, at det kræver dedikation at have hund, og at det er altafgørende at bruge tid på at arbejde sig frem til den ønskede adfærd. Der er ikke to hunde der er ens – heller ikke indenfor den samme race. Det er derfor vigtig som ejer at kende sin hund godt for at kunne give den den bedste livskvalitet, som du selv nævner til sidst.

  Du ønskes en rigtig god dag!

  Mange logrende hilsner,
  Lærke – Vuffeli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *