7 gode råd: Sådan rejser du med din hund

hvordan rejser man med sin hund?

Hunden er menneskets bedste ven. Og selvfølgelig vil du gerne have din bedste ven med ud at rejse!

Hunden er ofte en helt naturlig del af familien, og hvis du gerne vil undgå at efterlade din “vuffer” derhjemme, får du her 7 gode råd til, hvordan du rejser med din hund.

1. Vær bevidst om, hvad det kræver at rejse med hund

Først og fremmest er det vigtigt, at du overvejer, hvad det kræver at rejse med en hund. Der er nemlig mange ting, du skal tage højde for, for at det bliver en god oplevelse for både dig og din hund.

Husk frem for alt, at du ikke kun må tage hunden med for din egen skyld. Overvej altid, om det vil være bedre for din hund at blive hjemme hos familie, venner eller i en hundepension.

Læs også: Skal din hund vaccineres?

2. Sæt dig ind i reglerne

Der gælder særskilte regler for hunde, alt efter hvor du rejser hen. Er det inden for Danmarks grænser, er der ikke så meget at undersøge – udover om du eksempelvis må have hunden med i sommerhus på hotel eller lignende.

Skal du rejse ud af landet, skal du undersøge hundepas, rejseomstændigheder og lovgivning.

hund i bil på forsæde kigger frem

3. Sørg for, at din hund har de rette vaccinationer

Så snart du rejser uden for Danmark, er det i EU lovpligtigt, at din hund har en vaccination mod rabies. Men alt efter hvor du rejser hen, kan der være andre krav til vaccinationer.

Sørg derfor for, at din hund har alle relevante og lovpligtige vaccinationer, så den er sikker og beskyttet under hele turen.

4. Tag hunden med i toget

I langt de fleste nationale tog kan du tage din hund med – men vær altid opmærksom på, om der gælder særlige regler eller restriktioner, også når du har hund med i metroen. 

Når du rejser med DSB, kommer din hund kun gratis med, hvis den opholder sig i en hundetaske eller lignende – større hunde skal der købes en børnebillet (hundebillet) til.

5. Må du have hund med i bussen?

Som udgangspunkt må du gerne have din hund med i bussen, hvis den kan sidde på dit skød eller være i en hundetaske.

Ved nogle busselskaber kan du købe en børnebillet, hvis din hund er større end det. Derfor skal du altid undersøge de regler, der gælder for det busselskab, du skal rejse med.

6. Er der regler for hunde i bil

Der er ikke nogen specifikke regler, hvis du vil have din hund med på biltur – men det er lovpligtigt, at din hund transporteres ansvarligt.

Er din hund god til at sidde stille, behøver den ikke at være i bur eller være fastspændt. Hopper din hund derimod rundt i bilen, kan det udløse en bøde, og det er måske værd at overveje at anskaffe dig et transportbur. Alternativt kan du også sørge for, at I er flere i bilen, så der er en, der kan sidde med hunden.

Husk, at din hund kan få køresyge. Så på lange ture er det en god idé at tage pauser og sørge for, at hunden får mad og drikke.

hund i bil kigger ud

7. Tag hunden med i flyet

Langt de fleste flyselskaber tilbyder forskellige løsninger, når du skal rejse med hund. De fleste flyselskaber kræver, at din hund transporteres i en transportkasse – så det kan være en god idé at træne det på forhånd.

Nogle steder er det muligt, at du har din hund med ind i flyet ved dit sæde/under sædet, mens hunden andre gange skal være i et separat rum under hele flyveturen.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *