Forside » Hundefoder » Alt du skal vide om Vuffelis vådfoder

Alt du skal vide om Vuffelis vådfoder

Vuffeli hundeblog

Hvordan fodrer du med vådfoder? Kan din hund nøjes med kun at spise vådfoder? Og hvad betyder det, at det er en paté? Bliv endnu klogere på Vuffelis nye vådfoder her. 

Du kender sikkert allerede til vådfoder-produkter. De kan fås enten på dåse eller i alubakker. Du kender sikkert allerede til vådfoder-produkter. De kan fås enten på dåse eller i alubakker. Hos Vuffeli kan du få to slags vådfoder i form af paté: til voksne eller hvalpe i to størrelser: 150 gram eller 300 gram alubakker. En paté har en konsistens som en leverpostej: samlet men nem at mose 

Vuffeli hundeblog

Vådfoderet fra Vuffeli opfylder alle de ernæringsmæssige behov, din hund har. Vuffelis vådfoder indeholder primært animalsk protein fra kylling og kalkun, der er ingen kunstige tilsætningsstoffer, og det indeholder hverken korn eller andre stivelseskilder. 

Nøje udvalgte ingredienser

I udviklingen af Vuffelis vådfoder, er der lagt stor vægt på, at ingredienser er af høj kvalitet, samt at de bidrager til en høj smagelighed. 

I vådfoder til voksne finder du: 

 • Chunks af kylling og kalkun 
 • Gulerødder 
 • Grønne ærter 
 • Vitamin D og Zink for at understøtte en sund hud og pels
 • Kalcium for stærke tænder og knogler

Vær OBS på, at hvis din hund er allergisk overfor kylling, så har den ikke gavn af Vuffelis vådfoder – men vi arbejder på en allergivenlig udgave i skrivende stund. 

I vådfoderet til hvalpe er der kun kylling som proteinkilde, og samtidig er der tilsat lakseolie der indeholder omega-3 fedtsyrer der understøtter hvalpens mentale udvikling. Til hvalpe under 4 måneder anbefaler vores dyrlæge at give det som komplimentært foder, og det må ikke overstige 10% af det daglige energiindtag. Hvis din hvalp er mellem 4 – 12 måneder, kan de spise det alene som fuldfoder eller sammen med tørfoder. 

Begge typer af vådfoder skal kun opbevares på køl i op til 2 dage, efter de er åbnet. 

Vådt og tørt: Hvad er bedst? 

Når det kommer til at sammenligne tørfoder med vådfoder, er der – udover forskellen i konsistens – ikke nogen forskel ernæringsmæssigt. Tørfoder tager en smule længere tid at fordøje i mavesækken, og har ofte et højere stivelses- og fiberindhold. Det betyder, at en hund kan føle at tørfoder fylder mere i maven end vådfoder. Dog kan den større mængde vådfoder pga. et stort vandindhold også give hunden øget mæthedsfornemmelse. 

Mange kan være bekymrede over om hunden slider nok på sine tænder når den får vådfoder i stedet for tørfoder. Men både når man fodrer med tør og vådfoder er man nødt til at sikre at hunden bruger sine tænder på anden tyggeaktivitet og tandbørstning er fortsat den eneste måde man effektivt kan forebygge opbygning af tandsten. 

Når der går for meget leverpostej i hverdagen 

Byggestenene for det gode hundeliv starter med det rette foder. Selvom vores hunde elsker en klat leverpostej oven i deres tørfoder, er det ikke hensigtsmæssigt for deres fordøjelse og helbred. Leverpostej har et højt indhold af både fedt og salt, som hundemaver ikke kan fordøje. 

Når hunden er kræsen, er der sikkert mange af os, der kender til at ty til leverpostejen. Men nu er der et hundevenligt alternativ. 

Med Vuffelis nye vådfoder, kan du endegyldigt droppe leverpostejen og brug vådfoderet i stedet. Den tiltrækkende duft og høje smaglighed gør vådfoderet til et attraktivt alternativ til leverpostejen  – og du sikrer at den samtidig får optimal dækning af både dens daglige energi og næringsstofbehov. 

24 Shares:
4 kommentarer
 1. Det er altid rart at have adgang til vådfoder som supplement til tørfoder.
  Men jeg kan ikke finde de almindelige lovpligtige deklarationsoplysninger som jeg håber at i vil tilsende.
  Mvh

  1. Hej Jørgen

   Undskyld det sene svar på din kommentar.
   Jeg sender dig lige en mail omkring dette som jeg håber at du kan få tid at svare på.

   Jeg ser frem til at høre fra dig!

   Med venlig hilsen
   Sine – Ernærings- og adfærdsekspert hos Vuffeli 🐾

 2. Min hund Agnes er lidt kræsen men med lidt vådfoder ved siden af tørkosten ryger det hele ned, hun spiser selvfølgelig vådforderet først. ☺️

  1. Kære Lone,

   Det lyder til at I har fundet en god rutine som fungerer for Agnes 🐶
   Hvis rutinen på et senere tidspunkt skulle begynde at aftage i effekt, er du mere end velkommen til at give os fodereksperter et ring (vi har telefontid alle hverdage mellem 09-15 på +45 52 22 95 96) eller sende os en mail på kontakt@vuffeli.dk!
   Vi har rigtig god erfaring med vejledning i kræsenhed.

   Med venlig hilsen
   Sine – Ernærings- og adfærdsekspert hos Vuffeli 🐾

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *