Forside » Hundefoder » Glutenfrit hundefoder: Hvad er det, og skal min hund have det?

Glutenfrit hundefoder: Hvad er det, og skal min hund have det?

hund gluten eller ej?Vuffeli hundeblog

Du har måske hørt om glutenfrit foder eller foder uden korn i, eller måske du har overvejet, om du burde fodre din hund med det. Men hvad betyder det egentligt, når man fodrer sin hund med glutenfrit foder? I denne artikel gennemgår vi, hvad gluten er, og hvad det betyder for din hund.

Siden er delt op i de følgende afsnit:

Må din hund få gluten?

Generelt får hunde det ikke dårligt af at spise gluten. Det er kun enkelte tilfælde, hvor hundene viser symptomer på allergi eller problemer med fordøjelse, når de får korn.

Hvad er forskellen på glutenfrit hundefoder og andet hundefoder?

Gluten er en blanding af proteiner, som man blandt andet finder i hvede, byg, rug, eller havre. Hvis foderet indeholder nogle af disse kornsorter, betyder det, at der er gluten i foderet.

Nogle ejere er imod at give deres hund korn, da de mener, at det ikke er naturligt for en hund at spise dem, fordi det ikke var det de oprindeligt fik i naturen. Men er det virkelig sådan? Hundens fordøjelsessystem har udviklet sig til det punkt, hvor de faktisk godt kan tage imod korn uden problemer; men ulven, som hunden stammer fra, er heller ikke helt uvant til kornprodukter. Da ulven fangede et dyr, spiste den ikke kun kødet, men også indholdet af mavesækken, som der tit var fyldt med forskellige kornarter.

 Vuffeli hundeblog

Kan en hund have allergi overfor gluten?

Nogle hundeejere mistænker at deres hund har gultenallergi. Når vi snakker om glutenallergi, snakker vi om cøliaki. Det betyder, at din hund ikke kan tåle gluten. Nogle symptomer på glutenallergi kan være:

  • Diarré
  • Opkast
  • Forstoppelse
  • Slimet afføring
  • Andre problemer med fordøjelsen
  • Problemer med pelsen: kløe, tør hud, eller hårtab
  • Træthed
  • Svaghed
  • Vægtab

Du skal dog vide, at der er større sandsynlighed for, at din hund får allergi overfor oksekød, mælkeprodukter, æg, lam, soja, svin, eller fisk, end for korn. Så bare fordi din hund har problemer med pelsen eller dens afføring, tyder det ikke på, at den har kornallergi. 

Dette er blevet bevist med en undersøgelse, der blev udgivet i det specialiserede tidsskrift Veterinary Dermatology, hvor man har fulgt med i 278 allergitilfælde hos hunde. Kun 42 allergitilfælde opstod på grund af gluten, som svarer til lidt mere end 15%. I de resterende 231 tilfælde var gluten slet ikke involveret. 

Konklusionen var altså, at gluten langt fra er den primære årsag til allergi hos hunde.

Læs også: Har din hund allergi eller foderintolerance?

Hvad indeholder hundefoderet hos Vuffeli?

Du kan naturligvis altid se på bagsiden af foderposen, hvilke ingredienser netop dit hundefoder er sammensat af. Hos Vuffeli producerer vi kun hundefoder i høj kvalitet og kun med ingredienser, som gavner din hund i positiv forstand. 

Vi hos Vuffeli ved dog også, at man som hundeejer nemt kan blive forvirret, når blikket falder på ingredienslisten bag på foderposen. Derfor har vi skrevet en artikel, hvor vi kort og præcist forklarer, hvad hver enkelt ingrediens er og ikke mindst, hvordan de helt konkret gavner din hund – du kan læse den ved at trykke på linket i næste sætning.

Læs også: Vælg det rigtige tørfoder

Brune ris eller søde kartofler, hvad skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge imellem de mange forskellige foderblandinger, som findes til hunde. Hos Vuffeli tilbyder vi foderblandinger, der er baseret på enten brune ris (dvs. foder med korn i) eller søde kartofler (kornfrit og allergivenligt). Alle vores foderblandinger er glutenfrie.

Husk, at hvis din hund ikke kan tåle gluten, betyder det ikke, at den automatisk heller ikke kan tåle korn.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund skal have kornfrit foder eller ej, kan du læse med i den nedenstående artikel, hvor vi hjælper dig med at vurdere, hvad der er bedst til din hund.

Læs også: Et indblik i kornfrit hundefoder: Hvad er det, og hvordan kan det hjælpe din hund?

Du kan også se med i nedenstående video, hvor vores foderekspert, Nanna, fortæller mere om emnet.  

Hvordan kan jeg bestille glutenfri foder?

Du kan få sundt og glutenfrit foder leveret lige til hoveddøren ved at bestille det på Vuffelis hjemmeside.

Hos Vuffeli går vi højt op I at levere glutenfri foder af høj kvalitet, der er fremstillet med 100% naturlige ingredienser. 

Se med her, hvor Natascha fortæller, hvordan du kan få en rigtig god start på din hunds nye glutenfrie foder:

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *