Et indblik i kornfrit hundefoder: Hvad er det, og hvordan kan det hjælpe din hund?

hund spørger om den skal have korn eller ejVuffeli hundeblog

Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snakker vi om kornfrit tørfoder, når det ikke indeholder korn

Men, hvad er der specielt ved hundemad uden korn? Skulle det have en positiv virkning på din hund? 

Hundefoder uden kornprodukter kan hjælpe nogle hunde med at undgå, eller behandle, visse problemer, der er relateret til allergi. Dette betyder dog ikke, at et kornfrit foder er den eneste mulighed for en hund med allergi – tværtimod. Det er vigtigt at kigge nærmere på hvad din hund kan have allergi for, før man kan finde det perfekte foder.

Læs også: Må min hund få gluten?

Den gode nyhed er, at hvis din hund har oplevet udslæt, kløe, hårtab, eller endda opkast, har du muligheden for at skifte foder, og prøve et foderprodukt uden korn, der måske kan hjælpe din hund med førnævnte ubehaglige symptomer. 

Hvorfor et kornfrit foder?

Men, er kornfrie produkter altid nødvendige? Er korn usundt for din firbenede bedste ven? Nogle hundeejere har valgt at skifte til et kornfrit foder “for en sikkerheds skyld”, altså for at undgå problemer med allergi eller lignende, inden de har opstår, da man tror, at det er kornprodukterne, der kan være med til at udvikle allergien.

Inden du beslutter dig for at købe kornfrit hundefoder, er det vigtigt at vide, at kornprodukter ikke er usunde, og at fleste allergier og foderproblemer ikke behøver, at have noget som helst at gøre med korn. 

Faktisk kan hundefoder med korn være med til at hjælpe hunde ,der har oplevet problemer med fordøjelsen, da korn indeholder fibre, der gør, at hundemaden forbliver længere tid i deres fordøjelsessystem.

Faktisk kan hundefoder med korn i være med til at hjælpe hunde, der oplever problemer med fordøjelsen (som eksempelvis lind afføring), da korn indeholder flere fibre, der gør at hundemaden forbliver længere tid i hundens korte fordøjesessystem.

Hvis du giver din hund foder med korn i, og du oplever symptomer på allergi, kan det være en mulighed at prøve et hundefoder uden korn og gluten, som det vi tilbyder hos Vuffeli. 

Læs også: Har din hund allergi eller foderintolerance?

Det er dog vigtigt, at du tænker dig, om inden du skifter til et nyt foder, og overvejer, om der er en anden årsag til, at din hunds allergi er opstået. 

Vores fodermuligheder hos Vuffeli

Hos Vuffeli kan vi tilbyde et abonnement til et kornfrit foder, hvis det er det, din hund har brug for. Vi kan nemt finde et godt tilbud, der passer til lige præcis din hund, som du kan bestille på nettet, og få leveret lige til døren. 

Læs også: Derfor burde du fodre din hund med tørfoder

Vi går meget op i at tilbyde det bedste kvalitetsfoder, til den allerbedste pris.

Hvis du er klar til at bestille en prøvepakke med søde kartofler, eller hvis du allerede er sikker på, at din hund skal have korn i sit foder, kan du bestille en gratis prøvepakke inde på Vuffeli.dk.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *