Forside » Hundefoder » Hundefoder til små hunde: Hvordan fodres din lille hund optimalt?

Hundefoder til små hunde: Hvordan fodres din lille hund optimalt?

hund kigger op på lyserød baggrundVuffeli hundeblog

Har du en lille hund? Her hos Vuffeli har vi samlet en guide med information og gode råd om fodring af små hunde, så du kan blive klogere på, hvad du vil servere for din firbenede ven.

Læs også: Derfor burde du fodre din hund med tørfoder

Små hunderacer har brug for flere kalorier pr. kilo kropsvægt end større hunde og har dermed et andet energibehov.

Foder til små hunde vil derfor typisk indeholde en højere energidensitet, der er koncentreret i mindre piller. Dette gør, at der ikke skal så stor en mængde foder til, før hunden får dens kaloriebehov opfyldt og tager derfor hensyn til den lille mave små hunderacer har.

Hvad skal foder til små hunde indeholde?

Hos Vuffeli har vi designet foder, der passer til mange forskellige behov – og naturligvis også små hunderacer. Som førnævnt har foderet en højere energidensitet, så man kan sikre, at de små racer får en sund og nærende foderblanding, der passer lige til dem.

Foderet er lavet af små piller i stedet for store piller, da de er nemmere at tygge. Ved at fodre med små piller kan man også undgå risikoen for, at hunden får en stor pille galt i halsen og sikre en større madglæde for hunden.

Vil du have hjælp med at finde det bedste og sundeste foder til din lille hund?

Her hos Vuffeli udarbejder vi en foderplan, der er tilpasset den enkelte hund og dens behov.

Vi giver en gratis prøvepakke, det koster kun fragten – og foderet bliver leveret lige til døren.

GÅ TIL GRATIS PRØVEPAKKE

Har du spørgsmål, eller er der noget, som vi kan gøre for at hjælpe dig og din hund, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Her sidder vores fodereksperter klar, og de glæder sig til at give dig og din hund de bedste råd med på vejen.

Risiko for overvægt og fejlernæring

En lille hund kan nemt risikere at blive overvægtig, som kan føre til alvorlige helbredsproblemer – såsom diabetes, det vil sige sukkersyge, eller gigt.

hund kigger til sidenVuffeli hundeblog

Hold generelt igen med for mange godbidder og andre lækkerier, da din hunds nemt kan blive overvægtig af for mange kalorier. Der er mange måder at forkæle vores firbenede venner på, og selvom intentionen med lækre godbidder er velmenende, så kan det rent faktisk påvirke din hunds sundhed negativt, hvis den får for mange kalorier og meget fedt- og saltholdig mad. En god tommelfingerregel er, at du maks må give 10% af din hunds daglige kaloriebehov i form af godbidder og andre lækre snacks.

Små hunde lever generelt længere end større hunde. I takt med den lille hunderace bliver ældre og typisk vil blive mindre aktive, vil dens ernæringsbehov også ændre sig. Her kan det være en god ide at skifte til en foderblanding med laver energidensitet, også kaldet light hundefoder eller seniorfoderblanding – det er nemlig helt naturligt at din hunds aktivitetsniveau falder, når den kommer op i alderen.

Læs også: Den nemmeste 5-trins-guide til kræsne hunde

Hvordan fodrer du en lille hunderace?

Hold gerne øje med, hvor meget din hund spiser fra gang til gang, så du har en idé om, hvor meget din hund spiser pr. dag. Med dette kan du hurtigt vurdere, om den spiser nok eller ej.

Vi anbefaler, at du fodrer din hund mindst én gang om dagen, uanset om det er lille eller stor race. Det kan være en rigtig god idé at dele den daglige fodermængde op i to eller tre portioner, hvis det passer bedst for dig og din hund.

Vuffeli hundeblog

Læs også: Disse ingredienser bør dit hundefoder indeholde

19 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *