Forside » Hundefoder » Hundefoder til små hunde: Hvordan fodres din lille hund optimalt?

Hundefoder til små hunde: Hvordan fodres din lille hund optimalt?

hund kigger op på lyserød baggrundVuffeli hundeblog

Har du en lille hund? Her hos Vuffeli har vi samlet en guide med information og gode råd om fodring af små hunde, så du kan blive klogere på, hvad du vil servere for din firbenede ven.

Læs også: Derfor burde du fodre din hund med tørfoder

Mange små hunderacer har tendens til sart mave, og deres ernæringsbehov adskiller sig markant fra store hunde.

En anden vigtig ting, du skal vide, er, at små hunde har brug for flere kalorier pr. kilo kropsvægt end større hunde.

Foder til små hunde indeholder en højere energidensitet, der er koncentreret i mindre piller. Dette gør, at der ikke skal så stor en mængde til, før hunden får de kalorier, den har brug for.

Se med i videoen her:

Hvad skal foder til små hunde indeholde?

Hos Vuffeli har vi designet foder, der passer til mange forskellige behov – og naturligvis også små hunderacer. Som førnævnt har foderet en højere energidensitet, så man kan sikre, at de små racer får en sund og nærende foderblanding, der passer lige til dem.

Foderet er lavet af små piller i stedet for store piller, da de er nemmere at tygge. Ved at fodre med små piller kan man også undgå risikoen for, at hunden får en stor pille galt i halsen, hvilket er en meget ubehagelig og decideret farlig situation for hunden.

Vil du have hjælp med at finde det bedste og sundeste foder til din lille hund?

Her hos Vuffeli udarbejder vi en foderplan, der er tilpasset den enkelte hund og dens behov.

Vi giver en gratis prøvepakke, det koster kun fragten – og foderet bliver leveret lige til døren.

GÅ TIL GRATIS PRØVEPAKKE

Har du spørgsmål, eller er der noget, som vi kan gøre for at hjælpe dig og din hund, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Her sidder vores fodereksperter klar, og de glæder sig til at give dig og din hund de bedste råd med på vejen.

Hvilke risici er der, hvis man fodrer en lille hund forkert?

Her hos Vuffeli ved vi godt, at det kan virke svært at finde balancen i at give den ideelle mængde hundefoder, og det er derfor, at vi hos Vuffeli går højt op i at designe en foderplan, der passer til lige præcis din hund.

Hvis en lille hunderace, som eksempelvis en shih tzu, en dansk/svensk gårdhund eller en chihuahua, ikke får nok at spise, kan den risikere at få lavt blodsukker

Symptomer på dette kan blandt andet være svaghed og kramper. Hvis hunden viser tegn på disse symptomer, anbefaler vi, at du straks kontakter din dyrlæge. Det er desuden en god idé at overveje, om det kan have noget med fodringen at gøre.

 Vuffeli hundeblog

Små hunde har ikke så meget fedt og glukose, det vil sige sukker, i kroppen, og det resulterer i, at de har en større risiko for at få for lavt blodsukker. Små hunde forbrænder hurtigt kalorierne, de har til rådighed, sammenlignet med store hunderacer.

Dette betyder dog ikke, at du bare skal fylde madskålen op, så der altid er mad til rådighed. Faktisk er det en god idé at være opmærksom på ikke at give sin hund for meget hundefoder. 

Risiko for overvægt og fejlernæring

En lille hund kan også risikere at blive overvægtig, og det kan blive en meget ubehagelig situation, for det kan føre til alvorlige helbredsproblemer – især for ældre hunde, da det kan føre til andre sygdomme såsom diabetes, det vil sige sukkersyge, eller gigt.

Små hunde lever generelt længere end større hunde. Når hunden bliver ældre ændrer den ernæringsbehov sig, og derfor er det også en god idé at tilpasse hundens kost, når den bliver ældre. Det glæder især, hvis hunden ikke får særlig meget motion. Og det er typisk tilfældet med ældre hunde – det er nemlig helt naturligt at din hunds aktivitetsniveau falder, når den kommer op i alderen.

Hold derfor igen med for mange godbidder og andre lækkerier, da din hunds nemt kan blive overvægtig af for mange kalorier. Der er mange måder at forkæle vores firbenede venner på, og selvom intentionen med lækre godbidder er velmenende, så kan det rent faktisk påvirke din hunds sundhed negativt, hvis den får for mange kalorier og meget fedt- og saltholdig mad.

Læs også: Den nemmeste 5-trins-guide til kræsne hunde

Hvordan fodrer du en lille hunderace?

Hold gerne øje med, hvor meget din hund spiser fra gang til gang, så du har en idé om, hvor meget din hund spiser pr. dag. Med dette kan du hurtigt vurdere, om den spiser nok eller ej.

Vi anbefaler, at du fodrer din hund mindst én gang om dagen, uanset om det er lille eller stor race. Det kan være en rigtig god idé at dele den daglige fodermængde op i to, hvis det passer bedst for dig og din hund.

 Vuffeli hundeblog

Læs også: Disse ingredienser bør dit hundefoder indeholde

19 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *