Små hunde og hundefoder: Hvordan skal de fodres optimalt?

hund kigger op på lyserød baggrundVuffeli hundeblog

Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det rigtigt.

Hos Vuffeli har vi samlet alt det du skal vide om fodring af små hunde i denne lille guide, så du kan være sikker på, at fodre din lille hund på den bedste måde. Denne her artikel gennemgår alt det du bør vide, og er delt op i de følgende afsnit:

Selvom man stadig kan give “normalt” tørfoder til en lille hund, skal man vide, at der er visse ting, man burde vide, inden man går i gang med at vælge en foderblanding og mængde, der passer til den.

Læs også: Derfor burde du fodre din hund med tørfoder

Små hunde har nogle særlige behov, og det har ikke noget med sarte maver at gøre, selvom det er det mange hundeejere tror. 

Det første du skal vide om små racer er, at de har brug for flere kalorier pr. kilo end større hunde

Foder til små hunde indeholder en højere energidensitet, der er koncentreret i mindre piller. Dette gør, at der ikke skal så stor en mængde til, før at hunden får de kalorier, den har brug for.

Hvad skal foder til små hunde indeholde?

Hos Vuffeli har vi designet foder, der passer til mange forskellige behov – og naturligvis også små hunderacer. Som førnævnt har foderet en højere energidensitet, så man kan sikre, at de små racer får en sund og nærende foderblanding, der passer lige til dem.

Foderet er også lavet af små piller i stedet for større piller, da de er nemmere at tygge. Sådan undgår man også risikoen for, at hunden får en stor pille galt i halsen – en meget ubehagelig situation både for hund og ejer.

Hos Vuffeli du har mulighed for at skaffe et abonnement på foder til små hunde der indeholder brune ris.

Vi tilbyder dertil også allergivenligt foder baseret på søde kartofler, som kan være med til at hjælpe de hunde der har vist symptomer på allergi. 

Læs også: Alt det du skal vide om glutenfri hundefoder

Hvilke risikoer er der, hvis man fodrer en lille hund forkert?

Vuffeli ved godt, at det kan virke svært at finde balancen i at give den korrekte mængde hundefoder, og det er derfor, at vi hos Vuffeli går meget op i at designe en foderplan, der passer til lige præcis din hund.

Hvis en lille hunderace, som en Shih tzu, en Dansk-svensk gårdhund, eller en Chihuahua ikke får nok at spise, kan man risikere, at hunden får lavt blodsukker

Symptomer på det kan blandt andet være svaghed og kramper. Hvis hunden viser tegn på disse symptomer, vil vi anbefale straks at kontakte sin  dyrlæge, og overveje, om det kan have noget med hundens fodring at gøre.

hund kigger til sidenVuffeli hundeblog

Små hunde har ikke så meget fedt og glukose, det vil sige sukker, i kroppen, og det resulterer altså i, at de har en større risiko for at blive udsat for lavt blodsukker, grundet kalorierne, som de har til rådighed meget hurtigere bliver brændt af, hvis man sammenligner det med store hunderacer.

Dette betyder dog ikke, at du bare skal fylde madskålen op, så der altid er mad til rådighed. Faktisk burde du være opmærksom på, at du ikke giver din hund for meget hundefoder. 

Husk, at en lille hund også kan risikere at blive overvægtig, som kan blive en meget ubehagelig situation, især for gamle hunde, da det kan føre til andre sygdomme såsom: diabetes (sukkersyge) eller gigt.

Små hunde lever også i flere år end større hunde, så det er vigtigt, at du holder øje med kosten, når den bliver ældre. Det glæder især, hvis hunden ikke får særlig meget motion. 

Pas altså på med godbidder, og andre lækkerier, som du eventuelt giver din hund for at forkæle den, da den nemt også kan blive overvægtig af dem.

Hvordan fodrer du en lille hunderace?

Hold gerne øje med hvor meget din hund spiser fra gang til gang, så du har en idé om, hvor meget din hund spiser ad gangen. Med dette kan du hurtigt vurdere, om den spiser nok eller ej.

Du skal fodre din hund mindst én gang om dagen, uanset om det er lille eller stor race, og hvis portionen virker rigelig stor til din lille hund, kan du sagtens dele den op i to, hvis det passer bedst for dig og din hund.

Vil du have hjælp med at finde det bedste og sundeste foder til små hunde?

Som nævnt i de tidligere afsnit, tilbyder vi hos Vuffeli forskellige foderblandinger, der egner sig perfekt til små hunderacer.

Du kan købe foderet på hjemmesiden Vuffeli.dk, og få det leveret lige til hoveddøren. Din hund vil derudover modtage en unik, skræddersyet foderplan, når du bestiller prøvepakken.

Læs også: Disse ingredienser bør dit hundefoder indeholde

Sidder du stadig og har spørgsmål, eller er der noget, som vi kan gøre for at hjælpe lige præcis din hund, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Her sidder vores fodereksperter klar, og de glæder sig til at give dig og din hund de bedste råd, med henblik på fodring af små hunderacer, med på vejen.

2 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *