Har du en ældre hund? Sådan vælger du det bedste seniorfoder

hund med tæppe påVuffeli hundeblog

Er din hund ved at komme op i alderen? En sund og tilpasset foderblanding, der er målrettet den ældre hund, kan være med til at øge din firbenede vens livskvalitet. I takt med at hunden bliver ældre, ændrer dens behov sig – også når det kommer til ernæring. Et velbalanceret seniorfoder kan medvirke til at forebygge potentielle helbredsproblemer for den ældre hund og nedbringe risikoen for visse aldersbetingede sygdomme.

Læs med i denne artikel, hvor vi gennemgår de følgende emner om seniorfodring:

Ingredienser i seniorfoder

Senior hundefoder er en del anderledes end normalt voksenfoder, da det har en lavere energidensitet. Får hunden mange flere kalorier, end den har brug for, kan det nemlig let resultere i overvægt, hvilket kan have mange helbredsforringende følgevirkninger.

Hos Vuffeli har vi designet vores foder til ældre hunde med hensyn til de risici, vores firbenede venner er udsat for, når de kommer op i alderen.

Det er naturligvis helt okay og ganske naturligt, at hundens aktivitetsniveau bliver lavere med alderen. Seniorhunde kan normalt ikke holde til ekstreme gåture, og alt foregår generelt i et lavere gear. Derfor er foderet som udgangspunkt designet til hunde, der ikke er så aktive, som de har været tidligere i deres liv.

Læs også: Lær ingredienserne i din hunds foder at kende

hund bliver aetVuffeli hundeblog

Seniorfoder med mindre fedt 

For at kunne fylde deres madskål op med et smagfuldt foder, uden at de får for mange kalorier, som de ikke har mulighed for at brænde af, har Vuffeli designet et sundt og nærende produkt med en lavere energidensitet. Foderet indeholder stadig en masse gode og næringsrige ingredienser, men der er skruet ned for indholdet af fedt.

Ældre hunde er nemlig særligt tilbøjelige til at blive overvægtige. Dette kan være med til at udvikle yderligere problemer i deres knogler og led.

Må jeg forkæle min gamle hund med godbidder?

Er du ligesom så mange andre glad for at give din hund godbidder, fordi du synes, at en gammel hund skal forkæles. Vi er helt enige i, at en ældre hund skal forkæles.

Men det kan være en god idé at kontrollere, hvor mange godbidder eller andre lækkerier din hund får i løbet af dagen. Hvis din hund får mange godbidder ved siden af sit foder, kan det faktisk være hensigtsmæssigt at mindske de øvrige måltider en smule for at kompensere for forskellen.

Din firbenede ven synes garanteret at godbidder er lækre, men det er vigtigt at huske, at godbidder som regel er lavet af præcis det modsatte, som det seniorfoder indeholder. For mange godbidder modarbejder altså virkningen af et godt seniorfoder. 

For at minimere overvægt og nedsætte risikoen for visse sygdomme, vil vi hos Vuffeli rigtig gerne hjælpe dig med at finde balancen mellem seniorfoder og godbidder –  så du kan forkæle din hund med rigtig god samvittighed.

Læs også: Overvægt hos hunde

Hvornår skal jeg skifte til seniorfoder?

Selvom hunden har fået en mere afslappet livsstil, betyder det ikke, at den stopper med at være madglad.

For at du kan fylde madskålen op med god samvittighed, er det derfor en god idé at skifte til seniorfoder, så snart din hund har behov for det.

Det er naturligvis også vigtigt at tage hensyn til hundens alderMen det er ikke nemt at vurdere, hvornår en hund er gammel, og derfor er det vigtigt, at du er opmærksom både på dens livsstil, men også på dens race. Nogle hunde falder hurtigere ind i en seniorlivsstil en andre – for eksempel bliver bliver store hunderacer generelt hurtigere ældre en små hunderacer, hvilket blandt andet hænger sammen med at den gennemsnitlige levealder for store hunderacer er lavere en for små hunderacer.

hund ligger i hundekurvVuffeli hundeblog

Er din hund ved at være oppe i årene? Så har du måske observeret, at den ikke vil gå de helt lange ture, eller at den måske ligefrem hellere vil blive hjemme i kurven. Det kan også være, at den har svært ved at komme op om morgenen, eller at den ikke trives ved at rende efter en bold som tidligere.

Vær opmærksom på din hund. Der er ikke nogen, der kender din hund bedre end dig selv.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal give din hund seniorfoder, eller om du skal blive ved med at give den normalt voksenfoder? Hos Vuffeli kan vi hjælpe dig med gode råd samt tips og tricks, så du kan blive klogere på, om du skal tage skridtet allerede nu, eller om du kan vente i et stykke tid.

Kan man give seniorfoder til en hund, der ikke er gammel?

Hvis du har en yngre hund men læser med, fordi du påtænker, at seniorfoder måske kunne være en mulighed til din hund, så kan vi godt forstå dig. Bare fordi Vuffeli kalder det for seniorfoder, betyder det ikke, at foderet er egnet udelukkende til ældre hunde.

Faktisk minder foder designet til hunde, der forfølger et vægttab, meget om seniorfoder, da begge fodertyper bliver brugt for at undgå, at hunden får for mange kalorier. 

Så hvis du har en voksen hund, der er overvægtig , og som måske også har problemer med knogler eller led, kunne det være en mulighed at overveje seniorfoder.

Er du i tvivl om hvorvidt seniorfoder er den rette løsning for dig og din hund, så er du mere end velkommen til at vende og vurdere situationen med én af vores dygtige fodereksperter.

Den nemmeste måde at få seniorfoder leveret lige til døren

Hos Vuffeli har vi rigtig gode tilbud til dig, der søger seniorfoder til din firbenede bedste ven. Du får foderet leveret direkte til hoveddøren, lige så snart du har brug for det. Bestil her på vuffeli.dk, og få et abonnement til den bedste pris.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *