Har du en gammel hund? Dette seniorfoder bør du fodre med

hund med tæppe påVuffeli hundeblog

Er din hund ved at komme op i alderen? Så er det snart på tide at skifte til seniorfoder, for at undgå visse sygdomme samt problemer med overvægt. Læs med i denne her artikel, hvor vi gennemgår de følgende emner om seniorfodring:

Ingredienser i seniorfoder

Senior hundefoder er en del anderledes end normalt voksenfoder, da det har en lavere energidensitet. Det vil sige, at foderet sørger for, at hunden ikke får flere kalorier end dem, den har brug for, så det ikke resulterer i overvægtig.

Hos Vuffeli har vi designet vores foder til ældre hunde, ved at tænke på de risikoer, de er udsat for, når de kommer op i alderen.

Som udgangspunkt er foderet designet til hunde, der ikke er så aktive, som de har været før i deres liv. Seniorhunde kan normalt ikke holde til ekstreme gåture, og alt foregår generelt i et lavere gear.

Det er naturligvis helt okay og ganske naturligt, at hundens aktivitetsniveau bliver lavere med alderen. Det er også derfor, at de ikke får brændt så mange kalorier af, og at de dermed også skal have en anden slags hundefoder, end hvad, de har været vant til.

Læs også: Lær ingredienserne i din hunds foder at kende

hund bliver aetVuffeli hundeblog

Seniorfoder med mindre fedt 

For at kunne fylde deres madskål op, uden at de får for mange kalorier, som de ikke har mulighed for at brænde af, har Vuffeli designet et sundt og nærende produkt med en lavere energidensitet. Vuffeli har med andre ord skruet ned på indholdet af fedt.

Som allerede nævnt er overvægt en anden, som risiko gamle hunde er udsat for. Dette kan være med til at udvikle yderligere problemer i deres knogler og led.

Må jeg forkæle min gamle hund med godbidder?

Det kan også være, at du er meget glad for at give din hund godbidder, og du synes, at en gammel hund skal forkæles. Det er vi enige med dig i her hos Vuffeli! 

Men det kan godt være en god idé at kontrollere, hvor mange godbidder eller andre lækkerier, din hund får i løbet af dagen, og om der derfor skal skrues ned for mængden af tørfoder for at kompensere forskellen.

Din firbenede ven synes garanteret at godbidder er lækre, men det er vigtigt at huske, at godbidder som regel er lavet af præcis det modsatte, som det seniorfoder indeholder. For mange godbidder modarbejder altså virkningen af et godt seniorfoder. 

For at undgå overvægt og visse sygdomme, vil vi hos Vuffeli rigtig gerne hjælpe dig med at finde balancen mellem seniorfoder og godbidder, så du kan forkæle din hund med rigtig god samvittighed.

Læs også: Overvægt hos hunde

Hvornår skal jeg skifte til seniorfoder?

Er du ikke sikker på, om du skal give din hund seniorfoder, eller om du skal blive ved med at give den normalt voksenfoder, så vil vi gerne give dig nogle råd, så du kan blive klogere på, om du skal tage skridtet allerede nu, eller om du kan vente i et stykke tid.

Er din hund ved at være oppe i årene? Så har du måske observeret, at din hund ikke vil gå så lange gåture, og at den måske hellere vil blive hjemme i kurven. Det kan også være, at den har svært ved at komme op om morgenen, eller at den ikke trives ved at rende efter en bold som tidligere.

Som udgangspunkt kan vi anbefale dig at være opmærksom på din hund, og generelt blot bruge din sunde fornuft. Der er ikke nogen, der kender din hund bedre end dig selv. Så hvis du synes, at det er på tide at få skiftet foder, har du højest sandsynligt ret.

Du har nok observeret, at din hund ikke går så langt længere, og at den hellere vil blive hjemme i kurven.

hund ligger i hundekurvVuffeli hundeblog

At hunden har fået en mere afslappet livsstil betyder dog ikke, at den ikke  er madglad længere.

Det er en af hovedårsagerne til, at det er en god idé at skifte til seniorfoder, så snart den har behov for det, så du netop kan fylde madskålen op med god samvittighed.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du kigger på hundens alder. Det er ikke nemt at sige, hvornår en hund er gammel, og det er derfor, at det er vigtigt, at du er opmærksom både på dens livsstil, men også dens race. 

Nogle hunderacer kan tidligere vende sig til en seniorlivsstil i forhold til andre – Det gælder specielt de store hunderacer.

Kan man give seniorfoder til en hund, der ikke er gammel?

Hvis du har en yngre hund, men sidder og læser med, fordi du tror, at seniorfoder måske kunne være en mulighed til din hund, så kan vi godt forstå dig. Bare fordi Vuffeli kalder det for seniorfoder, betyder det ikke, at foderet er egnet udelukkende til ældre hunde.

Faktisk minder foder til vægttab meget om seniorfoder, da begge fodertyper bliver brugt for at undgå, at hunden får for mange kalorier. 

Så hvis du har en voksen hund, der er overvægtig , og som måske også har problemer med knogler eller led, kunne det være en mulighed at overveje seniorfoder.

Hvis du synes at foder til ældre hunde kunne virke for dig og din hund, kan du hurtigt vende og vurdere situationen med én af vores dygtige fodereksperter.

Den nemmeste måde at få seniorfoder leveret lige til døren

Hos Vuffeli har vi rigtig gode tilbud til dig, der står og mangler seniorfoder til din firbenede bedste ven, og du kan få det leveret lige til hoveddøren så snart, at du har brug for det. Du kan bestille det på nettet og få et abonnement til den bedste pris, inde på Vuffeli.dk.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *