Tørfoder til hunden: Find det bedste hundefoder [Guide]

hund er færdig med at spiseVuffeli hundeblog

Når man fodrer sin hund, er det vigtigt at holde øje med, hvad den får at spise, da et godt foder er med til øge din hunds livskvalitet. Mange hundeejere tænker, at deres hunde kan tåle og lide alt, og de køber derfor det billigste hundemad i supermarkedet eller giver deres hund madrester af maden, de selv har fået. Dette kan få konsekvenser for hunden i det lange løb, og det er derfor, at vi hos Vuffeli har brugt alle vores kræfter på at designe det bedste hundefoder til din firbenede bedste ven. På den måde skal du ikke konstant tænke over, om det du giver din hund, er nærende nok.

Læs med, hvis du gerne vil vide, hvorfor tørfoder er det bedste, du kan give din hund, og hvorfor nogle af myterne, du hører, om tørfoder til hunde måske ikke passer.

Læs også: Ingredienser, et godt foder bør indeholde

Hunden skal ikke have menneskemad

Det første princip er, at hunden ikke skal leve af menneskemad. Det er okay, at du en gang imellem giver din hund lov til at smage noget af det, du spiser. Dette kan være lidt kogt ris blandet med tørfoderet, eller en lille bid af det hårdkogte æg du fik til morgenmad. Men det er vigtigt, at du ikke baserer hundens diæt på din egen. 

Den næring, der er essentiel for mennesker, er ikke nødvendigvis nærende for hunde – tværtimod kan den være decideret skadelig. Derfor er det ikke en god idé at basere en hunds kost på noget, der ikke er egnet til hunde. Hunden synes sikkert, at det er spændende at få det samme, som familien får, og det kan som ejer være fristende at ville forkæle sin firbenede bedste ven med madresterne. Dog skal man altid påtænke hundens sundhed og velbefindende og være opmærksom på, at vores mad kan variere enormt meget i både salt- og fedtindhold, hvilket ikke er det mest optimale for din hund.

Læs også: Fødevarer din hund ikke kan tåle

Hvordan vælger man et godt hundefoder?

For at kunne kontrollere at din hund får det, den skal have, og det har godt af, er det vigtigt at vælge et nærende foder.

Her er det vigtigt at identificere, hvilke ingredienser foderet består af.

Vil du selv spise en foderblanding, der er proppet med ingredienser såsom forskellige slags mel eller fjerkræ? Hvad menes der egentlig med fjerkræ? Det er nok ikke ligefrem kyllingefilet. 

Vi er sikre på, at du sikkert hellere vil have en blanding, der indeholder en større mængde af kød (rigtigt kød, ikke rester), grøntsager, og alt andet, der virker naturligt og nærende.

Selvom du måske har hørt meget om, hvordan mange foderblandinger er fremstillet under aggressive processer, hvor næringsstofferne er gået til spilde, er det ikke altid, at det er sådan.

hund spiser af skålVuffeli hundeblog

Hvad indeholder Vuffelis tørfoder?

Hos Vuffeli har vores fodereksperter brugt lang tid på at finde frem til et optimal fuldfoder til din hund. Den magiske formel baseres på balance og naturlige ingredienser af høj kvalitet.

Nogle af de ingredienser, vi blandt andet bruger i foderet, er kyllingekød, brune ris, grønne ærter, kyllingefedt, tun, hydrolyseret kyllingekød, hørfrø, cikorie (en naturlig kilde til FOS og inulin), sukkerroer, mineraler, æg og frisk lakseolie.

Du har nok lagt mærke til ingrediensen “hydrolyseret kyllingekød”, og undret dig over, hvad det er for noget. At hydrolysere kødet betyder, at man gør proteinkilden ukendelig for immunforsvaret, så den ikke kan fremkalde en allergisk reaktion. Dette gør man ved en kemisk proces, der hedder hydrolyse, hvor proteinet bliver nedbrudt til sine bestanddele af aminosyrer.

Når du bestiller en prøvepakke fra Vuffeli til din hund, vil du kunne se ingredienserne i den foderblanding, vi har valgt til din hund. De er dog alle baseret på kylling samt enten brune ris eller søde kartofler. Hvis du vil høre mere om, hvorfor vi har valgt en bestemt foderblanding til din hund, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvor du vil få en personlig betjening, og vi vil kigge på alle din hunds detaljer og behov.

Se også med i nedestående video, hvor Christian fortæller, hvorfor vi begyndte at lave tørfoder her hos Vuffeli:

Myter om tørfoder, som du skal kende til

Nogle hundeejere springer fra tørfoderet, fordi de har hørt myter om, at det er usundt. Du skal dog vide, at tørfoder til hunde faktisk er den sikreste måde at sørge for, at ens hunds næringsbehov bliver dækket optimalt, da det netop er en afbalanceret foderblanding, der består af alle de mikro- og makronæringstoffer, som hunden har behov for.

Dog er det vigtigt, at være opmærksom på, hvad der rent faktisk er i tørfoderet. Man er altså nødt til at læse ingredienslisten, inden man kan finde ud af, om foderet er godt nok eller ej. Mange tørfoderprodukter er baseret på unaturlige ingredienser og tilsat unødvendige tilsætningsstoffer, som ikke gavner din hund – faktisk tværtimod. Men her hos Vuffeli er det vores mission at skabe tørfoderblandinger baseret på sunde og næringsfulde ingredienser, der opfylder netop din hunds behov og skaber hundeglæde.

Myte 1: Fremstillingsprocessen ødelægger maden

Som vi har været inde på, er der nogle fremstillingsprocesser, der ikke er optimale.

Nogle gange kan ingredienserne egenskaber eksempelvis gå til spilde, da man tilsætter vand for at lave foderet. Når man blander kød eller grøntsager med vand, bliver nogle af vitaminerne eller mineralerne blandet med vandet, og her kan de risikere så at sige at de blive skyllet ud og altså forsvinde for foderet.

Hvis foderblandingen indeholder tilsatte vitaminer i ingredienslisten, kan det tyde på, at man ikke har prøvet at bevare ingrediensernes egenskaber under fremstillingsprocessen.

Med en korrekt håndtering af ingredienserne og en skånsom fremstillingsproces, ja så er det faktisk muligt at bevare råvarernes gode egenskaber i foderet – og det er netop vores mission her hos Vuffeli.

store hunde venter på madVuffeli hundeblog

Myte 2: Ingredienserne er usunde

Nogle er af den opfattelse, at ingredienserne man bruger i tørfoder er usunde, og at en hund bør få kød i stedet for ingredienser såsom ris, søde kartofler, eller grøntsager. Men er det nu også sådan?

Hundefoder er ofte baseret på kød, men der er ikke et dårligt tegn, at det kød kombineres med en kulhydratkilde, der indeholder fibre – tværtimod! Fibre har en masse positive effekter på din hunds fordøjelse. Selvom mange mener, at hunde er carnivore i deres natur (dvs. rene kødædere), kan deres fordøjelsessystem sagtens tage imod andre fødevarer. 

Myte 3: Tørfoder til hunde er ligesom fastfood til mennesker

Du tænker nok: Ja, det kan godt være, at man kan blande mange ingredienser i et pillefoder, men kommer det ikke lidt til at ligne, det vi mennesker kalder for fastfood? Minder det ikke lidt mere om en kyllingenuggets i stedet for en god kyllingefilet?

Svaret er, igen, at det kommer an på, hvad man har blandet i foderet og hvordan. Hvis foderet lever op til en god fremstillingsprocess, og ingredienserne er naturlige og nærende til din hund, så frygt ej.

Godbidder er ikke nærende hundemad

For mange hundeejere kan det også være friste at ville give sin hund ekstra mange godbidder, specielt når man træner eller vil forkæle ens bedste ven. Det er velmenende, at man vil give hunden en præmie, når den fortjener det. Men der er to regler, man skal minde sig selv om, inden man går i gang med at fodre sin hund med godbidder:

  • Giv ikke hunden for mange godbidder
  • Kig på ingredienslisten, inden du putter godbidderne i indkøbskurven

Ikke alle godbidder er ens, så der findes ikke en specifik regel om, hvad du må give din hund og hvor meget. Hos Vuffeli anbefaler vi ikke direkte at undgå godbidder, men vi mener, at det er vigtigt at holde øje med, hvad hunden får udover sit tørfoder.

Min hund vil ikke spise tørfoder – hvad gør jeg?

Der er sikkert nogle hunde, der stadig synes, at menneskemaden de fik i starten af deres opdragelse var meget mere spændende, end tørfoderet du nu serverer. At give en hund en saltet og fedet leverpostejmad i stedet for en skål foder, kan sammenlignes med at give et barn en pose slik frem for en nærende aftensmad. De synes selv, det er meget lækkert, men det er ikke en optimal fodring i det lange løb. 

Det kan tage tid at få en kræsen hund til at skifte sine madvaner. Heldigvis er der mange måder, at få din hund til at spise på. Se med her: 

Læs også: Gode råd til en kræsen hund

Hvordan får jeg fat i det bedste hundefoder?

Hos Vuffeli tilbyder vi kvalitetsfoder til din hund. Få et skræddersyet abonnement til lige præcis din hund med levering direkte til hoveddøren. Bestil det online her på vuffeli.dk, og få en prøvepakke til den bedste pris (kun 49 kr).

Har du stadig spørgsmål?

Så er du mere en velkommen til at skrive til os på kontakt@vuffeli.dk 

Hvis du, som mange andre hundeejere, vil give din hund det bedste foder, så er du meget velkommen til at henvende dig til os. Vi vil være med til at oprette det bedste tilbud til din hund, samt en rigtig sund foderplan, der kan sikre, at din hund vokser og trives, som den skal. Vi tilbyder nem og hurtig bestilling på nettet, med levering lige til døren.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *