Tørfoder til hunden: Find det bedste hundefoder [Guide]

hund er færdig med at spise

Når man fodrer sin hund, er det vigtigt at holde øje med, hvad den får at spise, da et godt foder er med til øge din hunds livskvalitet. Mange hundeejere tænker at deres hunde kan tåle og lide alt, og køber derfor det billigste hundemad i supermarkedet, eller giver den madrester af maden de selv har fået. Dette kan få konsekvenser i det lange løb, og det er derfor, at vi hos Vuffeli har brugt alle vores kræfter på at designe det bedste hundefoder til din firbenede bedste ven. På den måde, skal du ikke konstant tænke over, om det du giver din hund, er nærende nok.

Læs med, hvis du gerne vil vide hvorfor tørfoder er det bedste du kan give din hund, og hvorfor nogle af myterne du hører om tørfoder til hunde, måske ikke passer.

Læs også: Ingredienser, et godt foder bør indeholde

Hunden skal ikke have menneskemad

Det første princip du skal være med på inden du begynder at fodre din hund, er at den ikke skal leve på menneskemad. Det er fint at du giver din hund lov til at smage noget af det du spiser en gang imellem. Dette kan være lidt kogt ris blandet med tørfoderet, eller en bid af det hårdkogte æg du fik til morgenmad. Det er dog vigtigt, at du ikke baserer hundens diæt på din egen. 

Det der er essentiel for mennesker, er ikke nødvendigvis nærende for hunde. Det er derfor, at du ikke skal basere en hunds kost på noget der ikke er egnet til den. Hunden synes sikkert at det er spændende at få det samme som familien får, og det er fristende som ejer at forkæle sin firbenede bedste ven med madresterne. Men man skal være opmærksom på, at vores mad kan variere enormt meget i både salt og fedtindhold, som ikke altid er det mest optimale for din hund.

Læs også: Fødevarer din hund ikke kan tåle

Hvordan vælger man et godt tørfoder til hunde?

For at kunne kontrollere at din hund får, det den skal have, er det vigtigt at vælge et godt tørfoder, som der er nærende nok. Og det er nemlig her du skal tænke på, hvad der minder mest om menneskemad. 

Vil du selv spise en foderblanding der er proppet op med ingredienser ligesom forskellige slags mele eller fjerkræ? Hvad mener man egentlig med fjerkræ? Det er nok ikke ligefrem kyllingefilet. 

Vi er sikre på, at du sikkert hellere vil have en blanding der indeholder en større mængde af kød (rigtigt kød, ikke rester), grøntsager, og alt andet der virker naturlig og nærende.

Selvom du måske har hørt meget om hvordan mange foderblandinger er fremstillet under aggressive processer, hvor næringsstofferne er gået til spilde, er det ikke altid, at det er sådan.

Hvad indeholder Vuffelis tørfoder?

Hos Vuffeli har vores fodereksperter brugt tid på at finde frem til en optimal fuldfoder til din hund. Den magiske formel baseres på balance og naturlige ingredienser af høj kvalitet.

Nogle af ingredienserne vi bruger i foderet er kyllingekød, brune ris, grønne ærter, kyllingefedt, tun, hydroliseret kyllingekød, hørfrø, cikorie (en naturlig kilde til FOS og inulin), sukkerroer, mineraler, æg, eller frisk lakseolie.

Du har nok lagt mærke til ingrediensen “hydrolyseret kyllingekød”, og undret dig over hvad det er for noget. At kødet er hydrolyseret betyder, at man gør proteinkilden ukendelig for immunforsvaret, så der ikke kan fremkaldes en allergisk reaktion. Dette gør man ved en kemisk proces der hedder hydrolyse, hvor proteinet bliver nedbrudt til sine bestanddele aminosyrer.

Når du bestiller en prøvepakke til din hund hos Vuffeli, vil du kunne se ingredienserne i den foderblanding vi har valgt til din hund. De er dog alle baserede på kylling, samt brune ris eller søde kartofler. Hvis du vil høre mere om hvorfor vi har valgt en bestemt foderblanding til din hund, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvor du vil kunne få en personlig betjening, og vi vil kigge på alle din hunds detaljer og behov.

Du kan også se med i den nedestående video, hvor Christian fortæller hvorfor vi begyndte at lave tørfoder her hos Vuffeli:

Myter om tørfoder, som du skal kende til

Nogle hundeejere springer fra tørfoderet, fordi de har hørt myter om at det er usundt. Du skal dog vide, at tørfoder til hunde faktisk er den sikreste måde at sørge for at ens hunds næringsbehov bliver dækket optimalt, da det netop er en balanceret foderblanding, der består af alle de mikro- og makronæringstoffer, som hunden har behov for.

Men det er ikke alle foderblandinger der er ens, og der lever op til disse myter man nogle gange spreder om tørfoderet. Det vi mener med dette er, at disse myter måske passer på visse foderblandinger, hvor der er tilsat unødvendige tilsætningsstoffer. Man er nødt til at læse hver ingrediensliste, inden man kan finde ud af, om foderet er godt nok eller ej.

Myte 1: Fremstillingsprocessen ødelægger maden

Ja, som vi har snakket om, er der nogle fremstillingsprocesser der ikke er optimale nok. Nogle gange kan nogle af ingrediensernes egenskaber gå til spilde, da man tilsætter vand til at lave foderet. Når man blander kødet eller grøntsagerne med vandet, bliver nogle af vitaminerne eller mineralerne blandet med vandet, dvs., at det forsvinder for foderet.

Som sagt, hvis foderblandingen indeholder tilsatte vitaminer i ingredienslisten, kan det tyde på, at man ikke har prøvet at bevare ingrediensernes egenskaber under fremstillingsprocessen.

Myte 2: Ingredienserne er usunde

Nogle mener også at ingredienserne man bruger i tørfoderet er usunde, og at en hund bør få kød i stedet for andre ingredienser som ris, søde kartofler, eller grøntsager. Men er det sådan?

Hvis foderet er baseret på kød, er der tale om en god foderblanding til din hund, og det er ikke et dårligt tegn at det kød kombineres med en kulhydratkilde, som der indeholder fibre, der har en masse positive effekter for din hunds fordøjelse af foderet. Selvom mange mener, at hunde er carnivore i deres natur (dvs. rene kødædere), kan deres fordøjelsessystem sagtens tage imod andre fødevarer. 

Myte 3: Tørfoder til hunde er ligesom menneskers “fast-food”

Du tænker nok: Ja, det kan godt være at man kan blande mange ingredienser i en pille foder, men kommer det ikke til at ligne lidt om det vi mennesker kalder for “fast food”? Minder det ikke lidt mere om en kyllinge nugget, i stedet for en god kyllingefilet?

Svaret er, igen, det kommer an på, hvad man har blandet i foderet, og hvordan. Hvis foderet lever op til en god fremstillingsprocess, og ingredienserne er naturlige og nærende til din hund, så frygt ej.

Godbidder er ikke nærende hundemad

Det kan også være fristende for mange hundeejere at proppe deres hunde op med godbidder, specielt når man træner eller vil forkæle ens bedste ven. Det er fint nok, at man vil give hunden en præmie, når den fortjener det. Men der er to regler, man skal minde sig selv på, inden man går i gang med at fodre sin hund med godbidder:

  • Giv ikke hunden for mange godbidder
  • Kig på ingredienslisten, inden du putter godbidderne i indkøbskurven

Det er ikke alle godbidder der er ens, så der findes ikke en speciel regel om hvad du må give din hund, og hvor meget. Hos Vuffeli anbefaler vi ikke direkte at undgå godbidder, men vi mener, at det er vigtigt at holde øje med, hvad hunden får udover tørfoderet.

Min hund vil ikke spise tørfoder! Hvad gør jeg?

Ja, der er sikkert nogle hunde der stadig synes at menneskemaden den fik i starten af dens opdragelse var meget mere spændende end tørfoderet du nu prøver at give den. At give en hund en saltet og fedet leverpostejmad i stedet for en skål foder er ligesom at give et barn en slikkepind, i stedet for grøntsager. De synes selv det er meget lækkert, men det er ikke en optimal fodring i det lange løb. 

Som hundeejer tænker du nok, at hvis din hund ikke vil have tørfoderet, skal den jo have noget alligevel. Heldigvis, er der mange måder at få din hund til at spise på. Du kan læse mere i den følgende artikel eller se med i videoen herunder. 

Hvordan får jeg fat i den perfekte hundemad?

Hos Vuffeli tilbyder vi det bedste kvalitets foder til din hund. Få et skræddersyet abonnement til lige præcis din hund, som vi leverer lige til hoveddøren. Bestil det online her, og få en prøvepakke til den bedste pris (kun 49 kr).

Har du stadig spørgsmål?

Så er du mere en velkommen til at skrive til os på kontakt@vuffeli.dk 

Hvis du, som mange andre hundeejere, vil give din hund det bedste foder, så er du meget velkommen til henvende dig til os. Vi vil være med til at oprette det bedste tilbud til din hund, samt en rigtig sund foderplan, der kan sikre, at den vokser det den skal. Vi tilbyder nem og hurtig bestilling på nettet, med levering lige til døren.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *