Hvad skal du gøre hvis din hund har allergi?

Allergi hos hunde: Kløe, udslæt, infektioner, røde øjneVuffeli hundeblog

Er du en af de mange hundeejere der oplever konstant kløen, hud- og øjenproblemer hos din hund?

Har du efterhånden søgt nettet tør for ideer og mulige løsninger for at behandle din hunds symptomer på allergi, men du er ved at give op, da intet hjælper? 

Så frygt ej. Korrekt ernæring af din hund kan være løsningen på din hunds allergiproblemer og medvirke til en øget livskvalitet.

Hundefoder til hunde med allergi

Korrekt ernæring var netop løsningen for min egen hund, så jeg ved hvilke frustrationer og hvor ondt det kan gøre at se sin hund lide som følge af allergi. Man føler sig magtesløs og er villig til at gå utrolig langt, for at finde en løsning på problemet.

Øreinfektioner, kløen, løbende øjne… Ja, listen er lang, når det kommer til symptomer på allergi. Herunder er listet de mest normale symptomer på allergiske reaktioner hos din hund.

Læs også: Hvornår skal du give din hund allergivenligt foder?

hund spiser af hundeskålVuffeli hundeblog

Symptomer på allergi hos hunde

 • Kløen
 • Nysen
 • Kløende poter
 • Hot spots
 • Hududslæt
 • Skaleret/fedtet hud
 • Pigmenteret hud
 • Læderagtig hud tekstur
 • Løbende øjne
 • Røde øjne
 • Hårtab
 • Øreinfektioner
 • Sekundære gør eller bakterieinfektioner i huden eller ørene

Foderintolerance eller allergi?

Har du længe spekuleret over, om det i det hele taget er foderallergi der skaber disse symptomer hos din hund, så forstår jeg dig godt! 

Symptomer på allergi ligner nemlig utrolig meget symptomerne på foderintolerance og kan være utrolig svære at skelne fra hinanden. 

Faktisk viser det sig at størstedelen af hundeejere, der mener deres hund har foderallergi, rent faktisk har foderintolerance. 

Foderallergi involverer immunsystemet, hvorimod foderintolerance er når kroppen har svært ved at fordøje foderet eller et bestemt indhold i foderet. Foderallergi og foderintolerance er derfor to forskellige problemer, som din hund kan være udsat for.

hunde kigger på knogleformet godbidderVuffeli hundeblog

Andre former for allergi hos hunde

Din hund behøver ikke nødvendigvis at have foderallergi. Allergi kan også opstå som en allergisk reaktion over for miljøet og lopper, og er langt mere almindelig end foderallergi. Derfor oplever utrolig mange hundeejere det svært at håndtere og kategorisere hundeallergi korrekt.

Allergi hos hunde i tal

I et studie, som testede de mest hyppige involverede kropsdele forbundet med kløen fra foderallergi, viste det sig at kløen i ørene (80%), potterne (61%), inderlår/mave (53%) og øjnene eller forbenene (33%) ofte viser sig at være en allergisk reaktion over for foderet. 

Hvis din hund viser disse symptomer, kan det derfor tyde på at din hund har en allergisk reaktion over for en bestanddel i foderet.

Hvad kan man gøre som hundeejer?

Det bedste man kan gøre, er at identificere det din hund er allergisk over for og undgå at fodre med dette. Generelt når der er tale om foderallergi, skyldes det ofte en allergisk reaktion over for en bestemt proteinkilde i foderet

Læs også: Skal hunden have gluten?

Derfor er eliminering af bestemte bestanddele i foderet en rigtig god løsning. Den bedste løsning er at fodre din hund med en hel ny protein- og kuldhydratkilde, som din hund ikke har indtaget før og evaluere effekten af dette efter 8 uger.

Husk at selv en lille godbid, vil kunne aktivere den allergiske reaktion.

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *