Hvordan ved jeg hvad min hunds idealvægt er?

hund i position så man kan vurdere dens idealvægt

Når du bestiller hundefoder fra Vuffeli, har vi brug for nogle essentielle og basale informationer på din hund. Herefter kan vi sammensætte en fodertype, samt udarbejde en unik foderplan, der netop er tilpasset din hunds behov. Her kommer din hunds idealvægt ind i billedet, som er en vigtig faktor i denne proces. Men hvad er egentlig din hunds idealvægt, og hvordan finder du frem til den?

Læs også: Er din hund overvægtig?

Hvordan finder jeg ud af, om min hund er idealvægtig?

Vuffeli får hver dag henvendelser fra bekymrede hundeejere, der er i tvivl om deres hund er for tyk eller tynd. Det kan også være vanskeligt at bedømme om ens hund er under-, ideal- eller overvægtig. Ofte er på grund af hundens pels, at det kan være svært at bedømme.  Det kan også skyldes, at hver enkelt races idealvægt kan svinge rigtig meget. En hurtig søgning på nettet kan oplyse at en fuldvoksen Labrador kan svinge mellem 29 og 36 kilo, og det er netop her tvivlen hos de fleste hundeejere opstår. Hvordan kan man konkret finde ud af, om netop ens hund vejer, hvad den skal?

Måden du mere præcist kan finde ud af, om din hund er idealvægtig, er ved at bruge dine hænder, og mærke på din hund.

TIP
Hunden ligner ofte sin mor og far. Din hunds forældre er ofte en god indikator på, hvad din hunds idealvægt er. Det er derfor en god ide at tage kontakt til sin avler, der kan give nærmere oplysninger på dette. 

Disse fire steder på din hund kan indikere, om din hund vejer, hvad den skal

1. Brystkassen

Start med at mærke på din hunds brystkasse på siden af din hund.  Føl efter ribbenene. Når du mærker, er det yderst vigtigt, at du bruger en flad hånd. Bruger du fingerspidserne, vil du næsten altid kunne mærke hundens ribben. Her skal du kunne mærke ribbenene tydeligt. 

2. Ryggen

Nu bevæger vi os op til ryggen på din hund. Med ryggen menes selve ryghvirvlen. Her skal du kunne mærke hver enkelt ryghvirvel tydeligt.  

3. Maven

Maven er i dette tilfælde det punkt på siden af hunden, hvor ribbenene slutter. Dette punkt skal være det smalleste sted på hunden, som du kan se, ved at kigge på hunden ovenfra, og samtidig holde eventuel pels ind til hundens krop. Her skal du kunne se taljen gå indad indtil hundens hofte starter, hvor det derefter vil gå ud igen. 

4. Haleroden

En sidste indikator er haleroden. Haleroden er hvor halen har sin begyndelse på hunden. Du vil tydeligt mærke, hvis du forsigtigt mærker med dine fingerspidser, om der er deponeret fedt omkring haleroden. Det skal der ikke.  Selve haleroden skal du kunne mærkes tydeligt. 

HUSK 
En idealvægtig hund ser ofte mager ud i manges øjne. Størstedelen af Danmarks hunde er overvægtige, og man er derfor ikke er vant til at se en hund, der rent faktisk vejer, hvad den skal. 

Hvad gør jeg, hvis min hund er for tyk?

Hvis du nu kan konstatere, at din hund har fået en godbid for meget igennem årene, vil vi hos Vuffeli rigtig gerne hjælpe din hund af med de ekstra kilo på sidebenene. Er du i tvivl om det mindste, kan du altid få en hyggelig og uformel samtale med en af vores dygtige fodereksperter, der kan vejlede og svare på dine spørgsmål vedrørende overvægt og hundefoder.

sort hund kigger blå baggrund

Det er påvist at op til 59% af alle hunde i Danmark lider af en form for overvægt. Det kan derfor hurtigt slås fast, at overvægt er et kæmpe problem, som mange hunde og hundeejere kæmper med hver dag. 

For at nævne et udpluk af de følgesygdomme, som overvægt kan resulterer i, er det:

  • Kræft
  • Hjerteproblemer
  • Gigtproblemer
  • Pelsproblemer

Læs også: Hundesygdomme – Symptomer og behandling

Med så stor en andel overvægtige hunde, mener Vuffeli, at det er vigtigt som hundeejer at være opmærksom på sin hunds vægt, og dermed sørge for, at ens hund får et dejligt og ubesværet hundeliv. Vuffeli har derfor udviklet et velsmagende slankefoder til den madglade hund, der godt kunne tabe et kilo eller to. Vi giver en prøvepakke. 

0 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også