Forside » Hundehelbred » Sådan behandler du din hunds dårlige mave – og undgår det i fremtiden

Sådan behandler du din hunds dårlige mave – og undgår det i fremtiden

hund fordi den prutter og har diarreVuffeli hundeblog

Mange hundeejere oplever en gang imellem, at deres hund får dårlig mave. Der kan være mange årsager til, at din hunds afføring ikke er, som den skal være. Læs med her, og få gode råd til, hvordan du kan slippe af med problemet.

Hunde kan få gastronteritis (betændelse i maven og tarmen) af forskellige årsager. Mange hundeejere oplever det mindst én gang i deres hunds liv. 

Nogle hunde har også tendens til kronisk diarré eller sart mave. I disse tilfælde bør du være ekstra opmærksom på din hunds foder og spisevaner.

Behandling af diarré

For at kunne nå frem til den bedste behandling til din hund, er det vigtigste at have en passende diagnose. Det kan være alt fra, at din hund har indtaget noget, den ikke kan tåle til foderintolerancer eller sygdomme i tarmen.

Uanset hvad årsagen er, så husk altid at give din hund masser af vand for at undgå at den bliver dehydreret.

Læs også: Fødevarer din hund ikke kan tåle

 Vuffeli hundeblog

Overvej din hunds spisevaner

Hvis din hund har tendens til sart mave, er det et godt råd at lægge vægt på hundens kostvaner. Mange fordøjelsesproblemer kan nemlig løses ved at ændre på fodringen – og ved at have fuld kontrol over, hvad hunden spiser. Hvis I bor mange sammen, kan det være en god idé at etablere regler om, hvad hunden må få at spise og ikke må få at spise.

Hvis din hund ofte har dårlig mave, og dens diæt primært består af tørfoder, kan du som hundeejer overveje, om din hund oplever en form for foderintolerance. Du kan læse mere om foderintolerencer i artiklen her, eller du kan kontakte Vuffeli, hvis du vil have en gratis og uforpligtende samtale, hvor vi kan hjælpe dig med at løse problemet:

KONTAKT FODEREKSPERT

Hvornår skal jeg kontakte dyrlægen?

Hvis du observerer noget, du mener er unormalt, og som du ikke har oplevet før, kan vi anbefale dig at kontakte en foderekspert eller din dyrlæge. Det kan blandt andet være gul afføring eller endda blod i diarréen.

Mange sygdomme, som for eksempel orm eller parasitter i mave og tarme, kan give anledning til opkast og dårlig fordøjelse. I tilfælde af at der er noget alvorligt galt, som skal behandles, er det derfor vigtigt, at man får sin hund undersøgt af en dyrlæge. Opsøg derfor altid en professionel, hvis du opdager, at din hund pludselig bliver sensitiv overfor visse fødevarer eller oplever vedvarende ubehag i mave-tarmregionen.

Årsager til tynd mave/diarré hos hunde

Der er mange faktorer, der kan påvirke en hunds fordøjelsessystem, og det er derfor vigtigt at prøve at finde ud af, hvad der kan have ledt til den dårlige mave. Det kan være alt fra for mange godbidder, til at din hund er kommet til at spise noget, den ikke kan tåle. En måde, hvorpå man kan undgå den slags problemer, er ved at have fuld kontrol over, hvad ens hund får at spise i løbet af dagen.

Men hvordan finder man frem til årsagen, når problemet er opstået? 

1. Nyt foder kan fremprovokere diarré

Hvis din hund har en sensitiv mave, kan det være, at den får tynd mave, hvis du skifter foderblanding. Det er helt normalt, og det betyder nødvendigvis ikke, at du er nødt til at gå tilbage til det gamle hundefoder igen.

Hvis du tidligere har oplevet, at din hund har haft problemer med fordøjelsen, så kan det være en god idé at få hjælp, inden du skifter til en ny foderblanding. Hos Vuffeli vil vi gerne give dig en gratis hjælpende hånd til en blid overgang, så din hund undgår nogen form for fordøjelsesproblemer.

KONTAKT FODEREKSPERT

Læs også: Derfor burde du fodre din hund med tørfoder

2. Hvis hunden har spist noget, den ikke burde

Det kan være, at din hund har fået fat i noget, den ikke kunne tåle – og det har selvfølgelig konsekvenser: hunden får oftest dårlig mave af det

Årsagen kan være alt fra dine børns madrester, til noget den er kommet til at spise på gåturen. Som du nok allerede ved, er det ikke altid helt nemt at vide, om din hund har spist noget, den ikke kan tåle..

hund hviler sig

Hvis du derimod er sikker på, at det er dette, der har forårsaget den dårlige mave, så skulle diarréen meget gerne forsvinde af sig selv, når det hele er kommet ud.

3. For mange godbidder

For mange godbidder, eller andet mad, der indeholder meget fedt, kan også skabe lind afføring. 

Leverpostej er selvfølgelig også med på denne liste. Hvis du tilføjer en spiseskefuld leverpostej i din hunds tørfoder dagligt, kan det godt være, at den får dårlig mave af det.

Hvis du fodrer din hund med “menneskemad”, såsom leverpostej, flæskesteg, eller bare madrester, der indeholder specielt meget fedt, kan det nemt resultere i diarré, især hos små racer, eller hvis din hund ikke er vant til det.

Man skal huske, at en hunds fordøjelsessystem er kortere end et menneskes. Hvis hunden får mad, der indeholder få fibre, betyder det også, at fordøjelsen går hurtigere, og der er derfor større sandsynlighed for lind afføring.

Læs også: Sådan belønner du din hund

 Vuffeli hundeblog

4. Andre ukendte årsager til dårlig mave

De nævnte punkter er som oftest hovedårsagerne til diarré hos hunde, men det kan også være at diarréen kommer af andre ukendte årsager. 

Hvis du er i tvivl, så kan Vuffeli varmt anbefale at kontakte en af vores fodereksperter. De har stor erfaring med dårlig mave, diarré og fordøjelsesproblemer hos hunde og har hjulpet tusindvis af hundeejere med at håndtere og overkomme problemet.

Læs også: Er min hund syg?

1 Shares:
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *