Forside » Hundehelbred » Vuffeli guider: Alt du skal vide om fodertilskud

Vuffeli guider: Alt du skal vide om fodertilskud

Vuffeli hundeblog

Tørfoder af den bedste kvalitet indeholder særlige vitaminer og mineraler, der forebygger og hjælper hundes helbred. Men din hund kan i nogle tilfælde have behov for et fodertilskud. Bliv klog på de forskellige produkter her. 

Når vi mennesker tager på ferie, napper vi oftest lige et par mavetabletter med for at forberede os på den nye diæt – og når vi bliver ældre, begynder de fleste af os at tage fiskeolie for at smøre vores led.

Det samme gælder faktisk for vores hunde. Nogle gange har de behov for lidt ekstra hjælp til at opretholde et godt helbred. Bortset fra at de selvfølgelig ikke kan smutte forbi et apotek – heldigvis kan du som hundeejer nu få fodertilskud leveret sammen med din medlemspakke fra Vuffeli. Her får du et overblik over, hvilke fodertilskud vi forhandler hos Vuffeli. 

Canosan

Vuffeli hundeblog

Canosan er tyggetabletter, du kan give til din hund blandet sammen med foder eller alene. Canosan er et fodertilskud, der indeholder et stof, der hedder GLME. Det er et ekstrakt fra den grønlæbede musling, der er sprængfyldt med naturlige glykosaminoglykaner. Når hunden indtager det, bliver GLME omdannet til de stoffer, der naturligt forekommer i den del af brusken, der holder sammen på leddene. 

Når man fodrer med Canosan, støtter man leddenes normale funktion. Hvis man giver det jævnligt, kan det være med til at støtte og bevare hundens naturlige led-funktionaliteter. 

Typisk er det seniorhunde, der tager Canosan. Hvis din hund allerede er i behandling for ledproblemer, kan man sagtens supplere med Canosan. Særligt aktive hunde, der dyrker jagt, agility eller bare er rigtig glade for at løbe en del, gives Canosan som et supplerende middel for at sørge for bedst mulig ledfunktion. 

Opsummering: Canosan støtter mobilitet og vedligeholdelse af sunde led hos hunde. Seniorhunde har gavn af det som del i behandling mod ledproblemer, mens aktive hunde har gavn af det som supplementerende  middel for at fortsætte den aktive livsstil. 

Canikur Pro Pasta 

Vuffeli hundeblog

Canikur Pro er en velsmagende pasta, der fås i en nem doseringssprøjte. Det er et fodertilskud, der hjælper både forebyggende og behandlende på forskellige typer af tarmproblemer hos hunde. Canikur indeholder probiotikum, præbiotikum og mineralsk ler. En vigtig ingrediens er også den gavnlige bakterie Enterococcus faecium, som er en mælkesyrebakterie, der virker hæmmende på andre sygdomsfremkaldende bakterier hos hunde. 

Du kan give din hund Canikur Pro i forskellige situationer: hvis din hund har ubalance i tarmen, diarré eller løs mave, som supplement til en medicinsk behandling eller som et forebyggende middel i stressede perioder, hvor der kan opstå dårlig mave. 

Diarré er en af de mest almindelige lidelser hos hunde. Nogle racer har sartere mave end andre, men diarré kan forekomme i alle aldre, hos alle racer og året rundt. Derfor er der hundeejere, der har Canikur Pro i medicinskabet i tilfælde af, at uheldet skulle være ude. 

Typisk kan man også bruge Canikur Pro ved foderskifte, da dette kan være en stressende situation for hundens mave-tarmsystem. 

Opsummering: Canikur Pro er en pasta, der gives som støtte til hundens fordøjelsessystem. Den kan bruges hvis der foreligger risiko for fordøjelsesforstyrrelser, i perioder med diarré eller under genoprettelse af den normale tarmfunktion. 

Viacutan Plus

Vuffeli hundeblog

Viacutan er en olie, der kommer i en flaske med en lufttæt pumpe. Det kan gives til hunden sammen med dens øvrige foder som et dagligt fodertilskud, der styrker og plejer hundens pels og hud. Viacutan er en koncentreret blanding af Omega 6 og 3-fedtsyrer fra både plante- og fiskeolier. Den aktive gammalinolensyre (GLA), er med til at styrke en sund hud, mens antioxidanterne i olien også er med til at mindske kløe. 

Nogle hunderacer har naturligt en mere udsat og sart pels og/eller hud end andre. Disse hunderacer kan enten indtage Viacutan som en kur i en periode eller som et fast dagligt tilskud. En intensiv kur kan gøre en forskel, men hvis hunden har tilbagevendende hudproblemer bør tilskuddet tages fast. Typisk ser man først resultatet efter 4 – 8 uger. 

Opsummering: Viacutan Plus er en olie, der styrker og støtter hundens hud og pels. Produktet kan tages som en kort kur eller som et dagligt tilskud, hvis man har en hunderace, der kræver særlig meget pelspleje. 

_________________

Kunne du tænke dig at få fodertilskud med i din medlemspakke fra Vuffeli? Log ind på din brugerprofil og tilføj de produkter du ønsker til din næste ordrer. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vores team af foder- og ernæringseksperter sidder klar til at hjælpe dig i hverdagene på telefonen 52 22 95 96 – eller send os en mail på kontakt@vuffeli.dk 

0 Shares:
2 kommentarer
 1. Viacutan Plus – hvordan gives det til hunden?

  Brownie spiser sin mad på græsplænen..

  / Dorte

  1. Hej Dorte,

   Tusind tak for din kommentar!

   Viacutan Plus kommer i en lufttæt pumpeflaske, som gør det let at dosere produktet enten direkte i hundens mund eller blandet i foderet. Altså vil I kunne forsøge at give Brownie det direkte f.eks. efter at han har spist sit måltid på plænen.

   En mulighed vil også være at samle en håndfuld af hans foder, som I så kan fordele tilskuddet over.

   Jeg håber at I kunne bruge mit svar!

   Med venlig hilsen
   Sine – Ernærings- og adfærdsekspert hos Vuffeli 🐾

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *